ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Προέλασαν στην Μπρέγκα οι αντικαθεστωτικοί

Λιβύη: Προέλασαν στην Μπρέγκα οι αντικαθεστωτικοί
Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί γνωστοποίησαν σήμερα ότι προέλασαν ανατολικά, στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα.

Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί γνωστοποίησαν σήμερα ότι προέλασαν ανατολικά, στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα, ενώ από την άλλη το καθεστώς δηλώνει ότι στα δυτικά, η πόλη Ζαουίγια, που απέχει 40 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, τελεί υπό τον έλεγχό του.

Στη Μπρέγκα οι αντικαθεστωτικοί πήραν τον έλεγχο μιας νέας συνοικίας και ενός εργοστασίου που χρησίμευε ως αρχηγείο των πιστών στον συνταγματάρχη Καντάφι δυνάμεων, ενημέρωσε με δηλώσεις του ο Μοχάμεντ Ζαουίουα στρατιωτικός εκπρόσωπος της εξέγερσης.

Στη δυτική Λιβύη, ενώ τα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα, επικαλούμενα μέλη της εξέγερσης, είχαν μεταδώσει ότι οι αντάρτες πήραν τον έλεγχο της Ζαουίγια, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μ. Καντάφι, Μούσα Ιμπραχίμ δήλωσε ότι η πόλη τελεί υπό τον έλεγχο του καθεστώτος.

Οι κάτοικοι της Ζαουίγια έχουν εξεγερθεί δύο φορές κατά του καθεστώτος από το Φεβρουάριο όταν ξέσπασε η εξέγερση στην Λιβύη. Στην πόλη σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του καθεστώτος.

Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, δύο μέλη τους σκοτώθηκαν και ακόμη 15 τραυματίστηκαν σήμερα, τρίτη ημέρα των μαχών στην Τουάργκα, που βρίσκεται σχεδόν 40 χλμ. νότια της Μιζουράτα και χρησίμευε ως βάση των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων.