ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση στο Ισραήλ από τη Γάζα

Νέα επίθεση στο Ισραήλ από τη Γάζα
Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα το πρωί από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων στην πόλη Ασντόντ, νοτίως...

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα το πρωί από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων στην πόλη Ασντόντ, νοτίως του Τελ Αβίβ. Οι επιθέσεις συνεχίζονται από χθες, όταν τριπλή επίθεση στο νότιο Ισραήλ προκάλεσε το θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 25, σε μία από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών τα τελευταία τρία χρόνια.

"Μια πρώτη ρουκέτα εξερράγη σήμερα χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε ακατοίκητη ζώνη στο Ασντόντ, αλλά μια δεύτερη τραυμάτισε σοβαρά έναν άνθρωπο και πιο ελαφρά έναν άλλο", ανέφερε αστυνομική πηγή. Δώδεκα ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί στη διάρκεια των τελευταίων ωρών, σύμφωνα με το στρατό.

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιούνται έπειτα από μια σειρά ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες με τη σειρά τους πραγματοποιήθηκαν έπειτα από μια τριπλή επίθεση χθες κοντά στο θέρετρο Εϊλάτ (νότιο Ισραήλ), η οποία στοίχισε τη ζωή σε οκτώ Ισραηλινούς.

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν το θάνατο επτά Παλαιστινίων. Σύμφωνα με τη Σιν Μπετ, την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, τέσσερις ηγέτες των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, "οι οποίες εμπλέκονται σ' αυτές τις επιθέσεις", εξοντώθηκαν, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός αυτής της ριζοσπαστικής οργάνωσης που έχει την έδρα της στη Γάζα, ο Καμάλ αλ-Ναϊράμπ.