ΚΟΣΜΟΣ

«Άνανδρη η επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Αφγανιστάν»

«Άνανδρη η επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Αφγανιστάν»
Άνανδρη χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, την σημερινή επίθεση κατά του Βρετανικού Συμβουλίου στην Καμπούλ. Η επίθεση "δε...

Άνανδρη χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, την σημερινή επίθεση κατά του Βρετανικού Συμβουλίου στην Καμπούλ. Η επίθεση "δε θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε το ζωτικής σημασίας έργο που πραγματοποιούμε στο Αφγανιστάν", δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το μικρό χωριό Γουίτνεϊ, το οποίο βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια.

Την ολοκλήρωση της επιχείρησης επιβεβαίωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών, μετά από περισσότερες από εννέα ώρες συγκρούσεων.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 16 άλλοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε την ημέρα της 92ας επετείου της ανεξαρτητοποίησης του Αφγανιστάν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, όλοι οι δολοφόνοι έχουν σκοτωθεί" δήλωσε ο Βρετανός πρεσβευτής, σε συνέντευξη Τύπου.

"Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί" ανέφερε από την πλευρά του ο Σιντίκ Σιντίκι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

"Ένας ή δύο ξένοι έχουν είτε σκοτωθεί είτε τραυματιστεί" πρόσθεσε ο Αφγανός εκπρόσωπος, χωρίς να αναφέρει την εθνικότητά τους, ούτε αν πρόκειται για άμαχους, φρουρούς ή στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρεσβευτή, δύο Βρετανοί και ένας Νοτιοαφρικανός οι οποίοι βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της επίθεσης κατάφεραν να διασωθούν.