ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία και ΟΗΕ αποδεσμεύουν Λιβυκά περιουσιακά στοιχεία

Γερμανία και ΟΗΕ αποδεσμεύουν Λιβυκά περιουσιακά στοιχεία
Λιβυκά περιουσιακά στοιχεία πολεμάει να αποδεσμεύσει η Γερμανία με τους εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ…

Λιβυκά περιουσιακά στοιχεία πολεμάει να αποδεσμεύσει η Γερμανία με τους εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η επιβολή κυρώσεων που είχε πραγματοποιηθεί στον συνταγματάρχη Καντάφι, έχει «παγώσει» περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης. Τώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο ΟΗΕ προσπαθεί να βρει τρόπο να αποδεσμεύσει τα στοιχεία αυτά, προκειμένου να δοθούν ως οικονομική ενίσχυση προς τον λαό της Λιβύης.

«Συνεργαζόμαστε με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να αποδεσμευτούν τα χρήματα για να βοηθηθεί ο λιβυκός λαός», τόνισε ο Βεστερβέλε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για να επιτευχθεί αυτό.

Ο Γερμανός υπουργός, που ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με την ηγεσία των εξεγερμένων, ανέφερε ακόμη ότι η Γερμανία υπέγραψε μία συμφωνία παροχής πιστώσεων για να βοηθήσει τον λαό της Λιβύης και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να αποκτήσουν πρόσβαση στα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ δήλωσε: «Σίγουρα, θα υπάρχουν απογοητεύσεις και αποτυχίες, αλλά το υπό κατάρρευση καθεστώς Καντάφι είναι τώρα στριμωγμένο. Είναι θέμα χρόνου να ηττηθεί και η Λιβύη να είναι απολύτως ελεύθερη».