ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προσφυγή κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο

Τουρκία: Προσφυγή κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο
Η Τουρκία ενδέχεται να προσφύγει την ερχόμενη βδομάδα στο Διεθνές Δικαστήριο προκειμένου να αμφισβητήσει νομιμότητα του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ στη

Η Τουρκία ενδέχεται να προσφύγει την ερχόμενη βδομάδα στο Διεθνές Δικαστήριο προκειμένου να αμφισβητήσει νομιμότητα του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε συνέντευξη του, ο τούρκος υπουργός ανέφερε ότι η χώρα του θα καταθέσει αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο (CIJ) στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας. «Δεν πρόκειται για μια υπόθεση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, πρόκειται για μια υπόθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη διεθνή κοινότητα, το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή συνείδηση», τόνισε ο Νταβούτογλου, σύμφωνα με το Ανατολή.

Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο είναι ένα από τα πέντε μέτρα εναντίον του Ισραήλ που ανακοινώθηκαν χθες από την Άγκυρα, σε αντίποινα για την άρνηση του εβραϊκού κράτους να ζητήσει συγγνώμη για το θάνατο εννέα Τούρκων σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού εναντίον ενός στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, το Μάιο του 2010.