ΚΟΣΜΟΣ

Στάχτη πάνω από 1.000 σπίτια στο Τέξας

Στάχτη πάνω από 1.000 σπίτια στο Τέξας
Περισσότερα από χίλια σπίτια έχουν «καταπιεί» οι φλόγες στο Τέξας, με 63 νέες πυρκαγιές από την Κυριακή να απειλούν 130 χιλιάδες...

Περισσότερα από χίλια σπίτια έχουν «καταπιεί» οι φλόγες στο Τέξας, με 63 νέες πυρκαγιές από την Κυριακή να απειλούν 130 χιλιάδες στρέμματα. Την ίδια ημέρα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Πέρι, σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα και οι ασθενέστεροι άνεμοι θα βοηθήσουν τους πυροσβέστες να σημειώσουν πρόοδο στις προσπάθειές τους να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές, 22 εκ των οποίων αποτελούν μεγάλα μέτωπα.

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και πολύ ρευστή», υπογράμμισε.

Οι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η χειρότερη πυρκαγιά μαίνεται στην κομητεία Μπάστροπ, ανατολικά του Ώστιν. Το μέτωπο της πυρκαγιάς αυτής εκτείνεται σε έκταση 26 χιλιομέτρων.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2012, ματαίωσε τη συμμετοχή του σε δημόσια συζήτηση υποψηφίων για τις εκλογές χθες στη Νότια Καρολίνα, για να επιστρέψει στο Ώστιν.