ΚΟΣΜΟΣ

«Οι ένοπλες συμμορίες ευθύνονται για τα επεισόδια στη Συρία»

«Οι ένοπλες συμμορίες ευθύνονται για τα επεισόδια στη Συρία»
Πολιτικές μεταρρυθμίσεις δήλωσε ότι προετοιμάζει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ ταυτοχρόνως εργάζεται για την εξάρθρωση των "ενόπλων συμμοριών"...

Πολιτικές μεταρρυθμίσεις δήλωσε ότι προετοιμάζει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ ταυτοχρόνως εργάζεται για την εξάρθρωση των "ενόπλων συμμοριών" που ευθύνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, για τα βίαια επεισόδια στη χώρα, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.


"Ο συριακός λαός δέχθηκε καλά τις μεταρρυθμίσεις, αλλά οι εξωτερικές επιθέσεις κατά της Συρίας ενισχύθηκαν την ώρα που η κατάσταση στη χώρα άρχισε να βελτιώνεται", προσέθεσε ο Άσαντ.

Ο Σύρος πρόεδρος κατηγόρησε τις δυτικές δυνάμεις ότι "ενδιαφέρονται λιγότερο για τις μεταρρυθμίσεις και περισσότερο για να κάνουν τη Συρία να καταβάλει το τίμημα των θέσεών της κατά των σχεδίων που εξυφαίνονται εκτός αυτής της περιοχής".

"Παρ' όλα αυτά, η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται", διαβεβαίωσε ο Άσαντ, προσθέτοντας ότι η απόφαση της Συρίας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι "κυρίαρχη και δεν συνδέεται με εξωτερικές εντολές".

Το συριακό καθεστώς, το οποίο πλήττεται από τα μέσα Μαρτίου από ένα άνευ προηγουμένου κίνημα αμφισβήτησης, το οποίο δεν αναγνωρίζει, καταγγέλλει ότι "ένοπλες τρομοκρατικές συμμορίες" διαπράττουν δολοφονίες για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η καταστολή των διαδηλώσεων από το συριακό καθεστώς έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 2.900 ανθρώπων μέχρι σήμερα.