ΚΟΣΜΟΣ

Σκόρπισε το θάνατο στην αγορά της Λιέγης

Σκόρπισε το θάνατο στην αγορά της Λιέγης

Στους έξι έφτασε ο αριθμός των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης με χειροβομβίδες από έναν 33χρονο, που σημειώθηκε χθες το πρωί στη Λιέγη του Βελγίου.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα 18 μηνών κοριτσάκι που έχασε τη μάχη με το θάνατο χθες το απόγευμα σε νοσοκομείο της Λιέγης.

liegi

Τα υπόλοιπα θύματα είναι ένα 15χρονο αγόρι, μια 17χρονη κοπέλα, ένας 20χρονος και μια 75χρονη γυναίκα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί αρχές βρήκαν στο σπίτι του δράστη, ονόματι Νορντίν Αμράνι, το πτώμα μιας γυναίκας, γεγονός που ανεβάζει τους νεκρούς στους επτά.

liegi1

Παράλληλα, αυξάνεται δραματικά και ο αριθμός των τραυματιών που πλέον έχει φτάσει τους 123.

Ο αδίστακτος δράστης είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις Αρχές του Βελγίου, οι οποίες τον είχαν συλλάβει για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

liegi2

Ο Αμράνι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι, ένα πιστόλι και τέσσερις χειροβομβίδες.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας), ο 33χρονος εκτόξευσε τέσσερις χειροβομβίδες από τη στέγη κτηρίου, προς ένα λεωφορείο που βρισκόταν στη πλατεία Saint - Lambert.

liegi3

Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικές, με δεκάδες ανθρώπους να πέφτουν αιμόφυρτοι στο δρόμο. Ο Αμράνι κατευθυνόταν σε αστυνομικό τμήμα όταν αποφάσισε να σκορπίσει τον θάνατο σε μια από τις πιο κεντρικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Λιέγης.

Ωστόσο, δεν ξεκαθαριστεί αν ο δράστης αυτοκτόνησε ή πέθανε από τις εκρήξεις.

liegi4

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ο πρωθυπουργός της χώρας Ελιό Ντι Ρουπό, καθώς και το βασιλικό ζεύγος, προκειμένου να μιλήσουν με τους επιζώντες της επίθεσης.

Την συμπάθεια του προς τον Βέλγο πρωθυπουργό, εξέφρασε και ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

liegi10

Να σημειωθεί ότι η βελγική εφημερίδα "De Staandard" υποστήριξε πρώτη ότι για την επίθεση ευθύνεται ένας μεμονωμένος δράστης, ενώ το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε καιαξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών του Βελγίου.

liegi5
liegi6
liegi7
liegi8
liegi9

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με εκρηκτικά στο Βέλγιο