ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν

Για ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι νίκη του λαού.

Ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε το συντομότερο δυνατν προσφυγη στις κάλπες τονίζοντας πως «αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης».

«Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς το θέμα του χρέους με αυτά τα ποσοστά; Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα έρθει να επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα, το νέο μνημόνιο που έχει ήδη αποφασίσει και έχει κρατήσει κλειστό στο συρτάρι του;», διερωτήθηκε.

«Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ Τσίπρας τόνισε ότι η λαϊκή ετυμηγορία στις ευρωεκλογές ανέδειξε την Αριστερά πρώτη δύναμη με σημαντική διαφορά, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός έδωσε εντολή για τη συγκρότηση μιας πλατιάς, δημοκρατικής προοδευτικής συμμαχίας που θα κερδίσει τις εκλογές και θα αναλάβει το έργο της κοινωνικής σωτηρίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ΝΔ έχασε 7% από τον Ιούνιο του 2012, και το ΠΑΣΟΚ 5%, ενώ εάν γίνονταν σήμερα εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε 130 έδρες και η ΝΔ 69 έδρες.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αύριο όλη η Ευρώπη θα μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πανηγυρίζουν για την ήττα των μνημονίων».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα εκλογών 2014: «Αγγίζει» τις τέσσερις μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωεκλογές 2014 - Αποτελέσματα: Ο Βενιζέλος πήρε παράταση… αλλά για πόσο;

Exit polls 2014: Tα τελικά αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές

Αποτελέσματα Εκλογών 2014: Τα exit polls για την Περιφέρεια Αττικής

Ευρωεκλογές 2014, Αποτελέσματα: Πώς θα κυβερνήσουν την επόμενη μέρα;