ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Οι πρώτες αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ ελέω ΓΑΠ

Εκλογές 2015: Οι πρώτες αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ ελέω ΓΑΠ

Την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση για την ίδρυσή του νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, γνωστοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής (2/1) ο Μιχάλης Καρχιμάκης – Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν Φίλιππος Σαχινίδης, Συμεών Κεδίκογλου και Θάνος Μωραΐτης.

«Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου παραιτούμαι από το ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του, αφήνοντας αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε η απόλυτη ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικές πολιτικές.

Ταυτόχρονα, ένα κίνημα μετατράπηκε, σε ενός ανδρός Αρχή.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή, πέραν της παραίτησης από τα όργανα του κόμματος που υπηρέτησα με συνέπεια επί 40 χρόνια, από το 1974, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε πάλι τον κόσμο, να δώσουμε όραμα χειροπιαστό και πραγματοποιήσιμο, είναι να συγκρουστούμε με όποια κέντρα αποτέλεσαν και αποτελούν τροχοπέδη για την Ελλάδα της ελπίδας.

Δυστυχώς, τις συγκρούσεις αυτές, η σημερινή ηγετική ομάδα, ούτε ήταν ούτε είναι διατεθειμένη να τις κάνει.

Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά».

Σημειώνεται πως ο κ. Καρχιμάκης θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού στη Β' Αθήνας.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως οι Φίλιππος Σαχινίδης και Γιώργος Πεταλωτής θα είναι οι εκπρόσωποι του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, στα ψηφοδέλτια του οποίου θα ενταχθούν τόσο ο Συμεών Κεδίκογλου, όσο και ο Θάνος Μωραΐτης που αποχώρησαν επίσης από το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις