ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις: Στις 5,5% μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Δημοσκοπήσεις: Στις 5,5% μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Παραμένει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis που έγινε για λογαριασμό του TVXS.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, η διαφορά εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένη κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Αναλυτικά, στη νέα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,1% έναντι του 22,6% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το Ποτάμι με 5,5% και το ΚΚΕ με 4,3%. Κάτω από το όριο του 3% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,1%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου που συγκεντρώνει 1,5% και το ΛΑΟΣ με 1,4%.

EKLOGES

Ανάμεσα στα σημαντικά ευρήματα της νέας, εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έρευνας: Ο φόβος επηρεάζει όλο και λιγότερους πολίτες, γεγονός που εξηγεί και την διαφαινόμενη στροφή στην εκστρατεία της ΝΔ.

Το 44% θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί μία πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, με το 33% να πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ.

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για το 36% των ερωτηθέντων έναντι του 30% που θεωρούν καλύτερο αποτέλεσμα τη νίκη ΝΔ.

SYRI

Η μεγάλη πλειοψηφία δεν θεωρεί καθόλου πιθανή (46%) ή λίγο πιθανή (16%) την έξοδο από την ευρωζώνη στην περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε περισσότερα στο TVXS.GR

Σχετικές ειδήσεις