ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Εμμένουν στη δυσπιστία τα γερμανικά ΜΜΕ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Εμμένουν στη δυσπιστία τα γερμανικά ΜΜΕ

Δυσπιστία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται από Γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι υπενθυμίζουν την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Στελέχη των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυρίας προειδοποίησαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να μην αθετήσει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.

«Και η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες με την Ε.Ε. και την τρόικα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του SPD Τόμας Όπερμαν στην Rheinische Post, καλώντας τη νέα κυβέρνηση να προβεί σε θαρραλέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Συνέπεια στην τήρηση των δεσμεύσεων ζήτησε από την επόμενη ελληνική κυβέρνηση και ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ. Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel τόνισε ότι «όλες οι επόμενες δόσεις εξαρτώνται από το αν η Αθήνα θα τηρήσει τους απαραίτητους όρους». Ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται ζήτημα Grexit, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι μία απομείωση χρέους ή ενδεχόμενες εκπτώσεις δεν έχουν αυτήν ώρα νόημα από οικονομικής άποψης.

Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του χριστιανοκοινωνιστή Χανς-Πέτερ Φρίντριχ. Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν όποιον θέλουν. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να μην είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τα ελληνικά χρέη».

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικές ειδήσεις