Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πακέτο στρατηγικών συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας και Αργεντινής

Πακέτο στρατηγικών συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας και Αργεντινής

Στην Μόσχα βρίσκεται η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, η οποία υπέγραψε με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σειρά από μνημόνια συνεργασίας και συμφωνίες που θα σφραγίσουν τις συνολικές στρατηγικές σχέσεις των δύο εταίρων.

Οπως δήλωσε ο βοηθός του προέδρου Πούτιν Γιούρι Ουσάκοφ, πρόκειται πάνω από 20 επίσημα έγγραφα που στόχο έχουν να ενισχύσουν καθοριστικά το επίπεδο των διμερών σχέσεων.

Οι διακυβερνητικές συμφωνίες θα καθορίσουν τις κατευθυντήριες γραμμές της διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, της συνεργασίας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, της καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ άλλες συμφωνίες θα συναφθούν στους τομείς της βιομηχανίας , της γεωργίας, της ενέργειας, του πολιτισμού, της διαστημικής έρευνας, των επενδύσεων και των τραπεζών.

Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatom αναμένεται να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους αργεντίνους ομολόγους, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Αργεντινή.

Ο Ουσάκοφ συμπλήρωσε πως οι διαπραγματεύσεις αφορούν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, καθώς εκτός από τη συνεργασία στον οικονομικό, ενεργειακό, στρατιωτικό, τεχνολογικό και πολιτιστικό τομέα, θα επεκταθούν και σε διεθνή θέματα όπως τη συνεργασία στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, της G20, ενώ θα συζητηθεί και η περίπτωση ένταξης στις BRICS.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις