Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΗΠΑ: Επιθυμούν να φτάσουν τη Ρωσία στα ρομποτικά όπλα

ΗΠΑ: Επιθυμούν να φτάσουν τη Ρωσία στα ρομποτικά όπλα

Στην κατασκευή των ρομποτικών όπλων, ήταν αφιερωμένη η σημερινή (18/12) ομιλία τουαναπληρωτή υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ουόρκστο Φόρουμ για την εθνική ασφάλεια αναφέρει η αμερικανική έκδοση.γράφει η αμερικανική έκδοση Defense One.

Το Πεντάγωνο προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά με τη Ρωσία και την Κίνα στην κατασκευή των ρομποτικών όπλων, γράφει η αμερικανική έκδοση Defense One. Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία έχουν σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη όπλων για την ρομποτική μάχη. Ειδικότερα, τον Οκτώβριο η εταιρεία «Uralvagonzavod» δήλωσε ότι η επόμενη έκδοση του ρωσικού τανκ «Αρμάτα» θα μπορούσε να είναι έτοιμη σε 1,5 με 2 χρόνια.

Με τη σειρά της, φέτος η Κίνα παρουσίασε κατά τη Διεθνή Διάσκεψη Ρομποτικής μοντέλα, τα οποία είναι σε θέση να εφαρμόσουν αντιαρματικά όπλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων και τουφέκια.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά υστερούν εδώ όχι μόνο έναντι της Ρωσίας και της Κίνας, αλλά και εμπορικών εταιρειών, προσθέτει η εφημερίδα Daily Mail.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις