Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Yeni Şafak: «Ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται σιωπηρά στη Συρία»

Yeni Şafak: «Ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται σιωπηρά στη Συρία»

Αν και η Ρωσία ανακοίνωσε επισήμως την μείωση των στρατιωτικών υποδομών της στη Συρία, τουρκικό δημοσίευμα υποστηρίζει πως 24 υψηλής τεχνολογίας βομβαρδιστικά αεροσκάφη παραμένουν στο έδαφος της χώρας αυτής.

Σύμφωνα με δυτικές διπλωματικές πηγές- γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak μόνο 20 βομβαρδιστικά αεροσκάφη και ένα αεροπλάνο μεταφοράς προσωπικού έχουν επιστρέψει στη Ρωσία από τη Συρία, μετά από την ανακοίνωση της 13ης Μαρτίου από τη Μόσχα για την απόσυρση των στρατευμάτων.

Οι πηγές αναφέρουν ότι 24 αεροσκάφη- όπως δώδεκα Su-24, τέσσερα Su-30, τέσσερα Su-34s, και τέσσερα Su-35s- παραμένουν σταθμευμένα στη χώρα.

Τα προηγμένης τεχνολογίας αεροσκάφη τύπου Σουχόι SU- 30, SU- 34, και SU- 35, βρίσκονται στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λατάκεια και είναι ικανά να προξενήσουν τεράστιες καταστροφές.

Η συνεχής παρουσία των 12 αεροσκαφών SU-24 στη Συρία δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία να πραγματοποιήσει όποτε κρίνει απαραίτητο βαρείς βομβαρδισμούς σε οποιαδήποτε μέρος.

Την Τρίτη, ο Σεργκέι Ρούντσκοϊ, επικεφαλής του κύριου τμήματος των επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μπορούν να αρχίσουν στόχευση ομάδων τρομοκρατών, οι οποίες δεν έχουν συμμορφωθεί με τη συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών, που τέθηκε σε ισχύ στη Συρία από τα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Σύμφωνα με τον Ρούντσκοϊ, Ρώσοι αξιωματούχοι πρότειναν στους ομολόγους τους των ΗΠΑ σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 18 Μαρτίου στο Ομάν να σχεδιάσουν από κοινού κατά των τρομοκρατών, αλλά οι τελευταίοι αρνήθηκαν, όπως σημειώνεται.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ρωσικά στρατεύματα που υπάρχουν στην Ταρτούς παραμένουν ενισχυμένα.

Ο συνταγματάρχης, εξάλλου, των ΗΠΑ, Στήβ Γουόρεν, που είναι επικεφαλής του συνασπισμού που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, ανέφερε στις 16 Μαρτίου ότι «μόνο μια χούφτα ρωσικών αεροσκαφών», εγκατέλειψαν τη Συρία, μετά την απόφαση της Μόσχας για την απόσυρση των δυνάμεων της, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

πηγη Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις