ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Στον Αιμίλιο Κοτσώνη ανήκε το NOOR ONE;

Στον Αιμίλιο Κοτσώνη ανήκε το NOOR ONE;

ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ -Οι μεταβιβάσεις στην ιδιοκτησία του πλοίου που μετέφερε τους τόνους ηρωίνης, στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών που καλούνται να ρίξουν φως σε μια εξαιρετικά «σκοτεινή» υπόθεση.

Το κουβάρι του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του πλοίου που μετέφερε τις τεράστιες ποσότητες ηρωίνης προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν από πόσα χέρια έχει περάσει το πλοίο από την ημέρα που ναυπηγήθηκε μέχρι σήμερα και αν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του είχαν εμπλοκή στην υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι οι έρευνες συνεχίζονται πολύ προσεκτικά και σε άλλες περιοχές και εντός και εκτός Αττικής, πάντα με τη συνεργασία και της Interpol.

Όπως εκτιμούν οι αρχές το «ιστορικό» του πλοίου ενδέχεται να βγάλει λαβράκια και να προκαλέσει τσουνάμι αποκαλύψεων.

Ήδη εκτός από την φερόμενη ως σημερινή ιδιοκτήτρια, έχει κληθεί και ο σύζυγός της να καταθέσει, ενώ ως ιδιοκτήτης του πλοίου στο παρελθόν φέρεται να είναι και ο επιχειρηματίας κ. Αιμίλιος Κοτσώνης, στην κατοχή του οποίου φέρεται να υπήρξε το NOOR ONE πριν από δύο περίπου χρόνια.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που τον Δεκέμβριο του 2013 δέχτηκε δολοφονική από αγνώστους έξω από τα γραφεία της εταιρίας του, της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων ΜΕΚΟ, στον Άλιμο και το όνομά του «έπαιξε» για πρώτη φορά στην υπόθεση του NOOR ONE, σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα, έχει κληθεί ένας ακόμη εφοπλιστής ο οποίος επρόκειτο να ναυλώσει το πλοίο προκειμένου να μεταφέρει πετρέλαιο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη εντοπιστεί «μάρτυρες» - κλειδιά, από τις καταθέσεις των οποίων θα πέσει άπλετο φως στο μυστήριο...

Ήδη, οι αρχές περνούν από κόσκινο όλες τις μεταβιβάσεις αδειών και ναυλώσεων του πλοίου προκειμένου να διαπιστώσουν από ποιους επιχειρηματίες χρησιμοποιήθηκε, για πόσα χρόνια και τι φορτία μετέφερε.

Αναμένεται μάλιστα να κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις μεταβιβάσεις για να ξεδιαλύνουν τον συνδετικό κρίκο και τις επαφές των ανθρώπων μεταξύ των οποίων, το διαβόητο πλοίο της ηρωίνης, άλλαζε χέρια, ενώ πολλά δεδομένα θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο προσκήνιο, μόλις απομαγνητοφωνηθούν οι συνομιλίες από τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα των εμπλεκομένων.

Στην Εισαγγελία Πειραιά, οδηγήθηκαν το πρωί, συνοδεία κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα υπόλοιπα επτά άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, συνολικού βάρους 2 τόνων και 120 κιλών, με το δεξαμενόπλοιο «Noor one» από τα διεθνή ύδατα του Ομάν στην Ελλάδα, προκειμένου να τη διοχετεύσουν στην Ευρώπη μέσω Βελγίου.

Πρόκειται για τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος του «Noor one», τέσσερις ναύτες και τον 42χρονο πλοίαρχο, όλοι τους Ινδοί υπήκοοι. Επίσης έναν 41χρονο Τούρκο υπήκοο με βελγικό διαβατήριο και την 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως διαχειρίστρια του πλοίου.

Εναντίον όλων των προσαχθέντων, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εναντίον ορισμένων εξ αυτών έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι ντίζελ κίνησης χωρίς παραστατικά.
Έως τώρα για την υπόθεση της ηρωίνης, έχουν κριθεί προφυλακιστέα συνολικά 16 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Καρτέλ ηρωίνης: Συνεχίζονται οι απολογίες του πληρώματος του «Noor one»

Καρτέλ ηρωίνης: Αρνείται εμπλοκή ο 32χρονος Έλληνας

Ντοκουμέντο για τη δράση του καρτέλ ναρκωτικών

Δείτε το εσωτερικό της βίλας που έκρυβαν τον έναν τόνο ηρωίνης (vid)

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για το καρτέλ της ηρωίνης