ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντο για τη δράση του καρτέλ ναρκωτικών

Ντοκουμέντο για τη δράση του καρτέλ ναρκωτικών

Όλες οι κινήσεις των μελών της οργάνωσης πριν και μετά τον εντοπισμό των δύο περίπου τόνων ηρωίνης

-Ψάχνουν τον Τούρκο «υπαρχηγό» του κυκλώματος

-Στο μικροσκόπιο των Αρχών δύο επιχειρηματίες

Νέα στοιχεία «φωτιά» για τη δράση των εμπλεκομένων στην πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση εισαγωγής στη χώρας μας και διακίνησης ηρωίνης φέρνει στο φως έγγραφο ντοκουμέντο.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει το Newsbomb, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν μόνο κατά τις βραδινές ώρες, ενώ για τη μεταφορά των μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από το πλοίο στη βίλα της Φιλοθέης χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα.

Την ίδια στιγμή, στο διαβιβαστικό δικογραφίας του Λιμεναρχείου το οποίο εστάλη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, αποκαλύπτονται όλες οι ενέργειες των μελών, τόσο πριν από την εξάρθρωση της υπόθεσης, όσο και κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του Λιμενικού.

Ψάχνουν τον Τούρκο «υπαρχηγό» του κυκλώματος

«Μετά τις 14 νέες συλλήψεις για το μεγάλο καρτέλ που μετέφερε στη χώρα μας από το Αφγανιστάν πάνω από δύο τόνους ηρωίνης, η οποία αν νοθευτεί η αξία της μπορεί να φθάσει και τα 400 εκατομμύρια ευρώ, συνεχίζουμε τις έρευνες, γιατί υπάρχουν ασύλληπτα μέλη του κυκλώματος εντός και εκτός συνόρων. Αυτός που πρέπει να συλληφθεί πάση θυσία είναι ο Τούρκος που έφυγε αεροπορικώς από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 13 Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή που εντοπίστηκε το πρώτο φορτίο - "μαμούθ" στη βίλα της Φιλοθέης και στην αποθήκη στο Κορωπί. Αυτό το πρόσωπο, φαίνεται ότι είχε σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα».

Τα λόγια αξιωματικού που συμμετέχει στις έρευνες για την εξάρθρωση του μεγαλύτερου καρτέλ ηρωίνης που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ευρώπη, «δείχνουν» ότι οι Αρχές δεν έχουν κόψει ακόμη όλα τα «πλοκάμια» του κυκλώματος...

Όπως αναφέρει το έγγραφο ντοκουμέντο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Ιουνίου, (ημέρα όπου είχε εντοπιστεί η ηρωίνη στη Φιλοθέη και το Κορωπί) , ο S.A. παρέδωσε το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει από την εταιρεία ενοικίασης οχημάτων γνωστού ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο διέμενε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και στη συνέχεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις, διέφυγε στο εξωτερικό. Μάλιστα, πριν φύγει από το ξενοδοχείο, ζήτησε να τον συνδέσουν με έναν τηλεφωνικό αριθμό.

Οι ανακριτικές Αρχές μετά την προφυλάκιση του 40χρονου εφοπλιστή Ε.Γ., τον οποίο θεωρούν οργανωτή του καρτέλ στην Ελλάδα, αλλά και της πρώην συζύγου του, κόρης γνωστού εμπόρου διαμαντιών, βάζουν στο «μικροσκόπιο» δύο ακόμη επιχειρηματίες, εκ των οποίων ο ένας θα ναύλωνε το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», για να μεταφέρει πετρέλαιο. Οι ανακριτικές Αρχές είναι πιθανόν να τους καλέσουν για κατάθεση, για να διαπιστωθεί εάν έχουν εμπλοκή με την πολύκροτη υπόθεση του καρτέλ ηρωίνης, αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος τους.

Μαρτυρία «φωτιά» για τον 40χρονο εφοπλιστή

Ο εφοπλιστής Ε.Γ. όχι μόνο, σύμφωνα με τις Αρχές, είχε κρύψει μισό τόνο ηρωίνη στην πολυτελέστατη βίλα στη Φιλοθέη, αλλά είχε οργανώσει και τη μεταφορά των ναρκωτικών με το δεξαμενόπλοιο. Ο ναυτιλιακός πράκτορας που είχε αναλάβει την πρακτόρευση του πλοίου, αναγνώρισε σε φωτογραφίες τον εφοπλιστή αλλά και τον Αλβανό συνεργό του ως τα άτομα με τα οποία είχε συμφωνήσει, ενώ αποκάλυψε ακόμη ότι ο εφοπλιστής ήταν παρών στην Ελευσίνα στις 7 Ιουνίου, όταν δηλαδή, κατέπλευσε το πλοίο με τα ναρκωτικά από τον Περσικό κόλπο.

Το δρομολόγιο της ηρωίνης

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Λιμενικού και της DEA, το δρομολόγιο του «λευκού θανάτου», άρχισε από το Αφγανιστάν. Από εκεί το φορτίο της ηρωίνης μεταφέρθηκε με φορτηγό στο Ιράν και στη συνέχεια με λάντζες στο δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE» με σημαία Τόγκο, το οποίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα ανοιχτά του Ομάν. Το δεξαμενόπλοιο αρχές του μήνα έφθασε στην περιοχή Βλήχα Ελευσίνας. Από εκεί, σύμφωνα με το έγγραφο η ηρωίνη μεταφέρθηκε με ένα λευκό φορτηγό στη βίλα του εφοπλιστή και της πρώην γυναίκας του, αλλά και στην αποθήκη στο Κορωπί. Τα τελευταία 986 κιλά ηρωίνης μεταφέρθηκαν στο εγκαταλελειμμένο πτηνοτροφείο στην περιοχή Λαμπρίκα Κορωπίου.

Το άτομο «κλειδί» που "αποκάλυψε" το καρτέλ

Σύμφωνα με το έγγραφο ντοκουμέντο, για την εξάρθρωση της υπόθεσης οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε ένα άτομο ιρανικής καταγωγής, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες εθεάθη εντός ενός μαύρου τζιπ κατά την μεταφορά της ηρωίνης στη βίλα της Φιλοθέης. Ο συγκεκριμένος άνδρας εντοπίστηκε να επιβαίνει στο δεξαμενόπλοιο «Noor One», ενώ στη συνέχεια συνελήφθη. Κατά την απολογία του δήλωσε ότι το πλοίο παραλάμβανε την ηρωίνη, από τα διεθνή ύδατα, μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν, από πλοιάρια τροφοδοσίας, από το οποίο επιβιβάστηκε και ο ίδιος, ως συνοδός – φύλακας του φορτίου ηρωίνης. Μάλιστα, για τον ρόλο αυτό θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 ιρανικών νομισμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε το εσωτερικό της βίλας που έκρυβαν τον έναν τόνο ηρωίνης (vid)

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για το καρτέλ της ηρωίνης