ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Μπέος, ο «αυτοφωράκιας» Δήμαρχος και οι μηνύσεις...

Ο Μπέος, ο «αυτοφωράκιας» Δήμαρχος και οι μηνύσεις...

Όπως σας είχαμε επισημάνει, το Newsbomb.gr θα σας αποκαλύψει τα έργα και τις ημέρες του πρώην Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος έχει κάνει άνω - κάτω την πόλημε τα καμώματά του, αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνει απροκάλυπτα στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε αργία.

Μια γεύση από τη δράση του συγκεκριμένου κυρίου πήρατε από το χθεσινό (12/04/2016) ρεπορτάζ του Newsbomb.gr (Διαβάστε εδώ).

Πάμε τώρα να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να καταλάβετε για ποιο λόγο δέχεται σωρεία μηνύσεων από δημοτικούς συμβούλους για την ιδιότυπη «παράγκα» την οποία έχει στήσει στο δημαρχείο του Βόλου για να ελέγχει τη διοίκηση της πόλης από το παρασκήνιο.

Όπως θα διαπιστώσετε από τη μήνυση ο κ. Μπέος έχει τοποθετήσει ανθρώπους της επιρροής του στις θέσεις - κλειδιά του Δήμου, ενώ ο ίδιος συμπεριφέρεται σαν να μην έχει τεθεί σε αργία!!!

Μάλιστα οι επικριτές του έχουν κάνει μήνυση και στον κ. Θάνο Θεοδώρου που τώρα εκτελεί χρέη Δημάρχου, αλλά και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οποίους - ούτε λίγο, ούτε πολύ - κατηγορούν ως «αχυρανθρώπους» του Μπέου.

Σε μήνυση κατά του σε αργία δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, του εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνου Θεοδώρου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά, προχώρησαν οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ενώ τη μήνυση συνυπογράφουν οι σύμβουλοι της παράταξης παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Αναστασία Οικονόμου, Φώτης Λαμπρινίδης, Νικόλαος Στόικος και Απόστολος Παπατόλιας», καθώς και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Κανελλής.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ματθαίος Δραμητινός, Ιάσων Αποστολάκης, Γιάννης Μολοχίδης, Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου και Φωτεινή Κοκκινάκη (ο Κώστας Γαργάλας απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης), αναφέρθηκαν στο θέμα και τόνισαν ότι απευθύνθηκαν σε όλες τις μειοψηφίες και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, και μόνο οι προαναφερόμενοι ανταποκρίθηκαν.

Τη μήνυση κατέθεσε, για νομικούς λόγους, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ιάσων Αποστολάκης και συνυπογράφουν οι υπόλοιποι και γίνεται επίκληση στα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο, δηλώσεις των κ.κ. Μπέου, Θεοδώρου, Μουλά, αλλά και δημοτικών συμβούλων, τόσο στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας τονίστηκε ότι όσα συμβαίνουν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν με πολιτικό λόγο και γι αυτό αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη.

«Καταφεύγουμε στο τελευταίο οχυρό που διαθέτουμε για να επιστρέψει η δημοκρατία στην πόλη», τόνισε ο Ιάσων Αποστολάκης. Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους συμβούλους, δεν είναι δυνατόν ο κ. Μουλάς ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να συμπεριφέρεται αυταρχικά και να κλείνει τα μικρόφωνα να μην επιτρέπει την αντίθετη άποψη να ακουστεί ή ο κ. Θεοδώρου να προσβάλλει όλους και ο κ. Μπέος να συμπεριφέρεται λες και είναι ακόμη δήμαρχος.

Οι ανεξάρτητοι τόνισαν ότι απηύθυναν πρόσκληση να «συνυπογράψουν» τη μήνυση όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι αλλά δεν έγινε αποδεκτό.

«Δεν σημαίνει ότι έχουμε συγκόλληση παρατάξεων με τους συμβούλους που δέχθηκαν να εμφανιστούν ως μάρτυρες. Απλά υπάρχει κοινή πλεύση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην πόλη», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι πέντε σύμβουλοι ανέφεραν ότι οι έξι θα κινούνται σε τρία επίπεδα: Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με γραπτές τοποθετήσεις, εφόσον δεν ακούγονται τα επιχειρήματά τους, έξω από το δημοτικό συμβούλιο με επαφές με φορείς για το μέλλον της πόλης (ήδη είχαν συνάντηση με πρόεδρο ΟΛΒ και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ) και νομικά αν υπάρξουν νέα περιστατικά μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Η μήνυση

«Μέχρι σήμερα, παρά την πράξη αργίας, ο κ. Μπέος βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του Δημάρχου, οδηγεί το δημαρχιακό αυτοκίνητο, παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις που καλείται ο Δήμαρχος Βόλου, αποστέλλει ο ίδιος προσκλήσεις και υπογραφεί ως Δήμαρχος Βόλου, κάνει συναντήσεις στο δημαρχιακό κατάστημα, καλεί υπαλλήλους του Δήμου και τους δίνει εντολές, ζητεί και λαμβάνει εισηγήσεις υπηρεσιακών στελεχών, παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια και λαμβάνει το λόγο για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σε όλες τις συνεντεύξεις του παρουσιάζεται ως ο ασκών τα πραγματικά καθήκοντα του Δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν εντολές και δίνουν αναφορές στον ίδιο και γενικά ασκεί όλες εκείνες τις πράξεις που ανάγονται στην άσκηση καθηκόντων ενός δημάρχου», επισημαίνεται στη μήνυση, όπου προστίθεται ότι η τακτική αυτή είναι πασιφανής, δηλωμένη από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και εκφράζεται με κάθε ευκαιρία σε κάθε δημόσια δήλωση τους.

Οι σύμβουλοι των μειοψηφιών υποστηρίζουν ότι, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος, αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση σε όλους τους πολίτες ότι ο κ. Μπέος εξακολουθεί και ασκεί τα καθήκοντα του ως Δήμαρχος Βόλου.

«Φαινομενικά μόνο δήμαρχος, ο εκτελών χρέη Δημάρχου κ. Θεοδώρου»

«Ο κ. Μπέος δεν θα μπορούσε να προβεί στις ανωτέρω πράξεις, χωρίς την άμεση και σπουδαία συνδρομή του κ. Θεοδώρου, ο οποίος αντί να ασκεί πραγματικά τα καθήκοντα που του υπαγορεύει ο νόμος, έχει δεχτεί να είναι φαινομενικά και μόνο δήμαρχος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Μπέο, λειτουργώντας ο ίδιος ως αχυράνθρωπος, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και κυρίως γελοιοποιώντας και ξεφτιλίζοντας το θεσμό του Δημάρχου», αναφέρεται στη μήνυση.

Ο κ. Θεοδώρου, υποστηρίζουν οι μηνυτές, με πρόθεση παραβαίνει καθημερινά τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από τον ν. 3852/2010 (αρ.58) και το ν. 3463/2006 (αρ. 86) «ενώ προφανής ηθικός αυτουργός είναι ο κ. Μπέος».

«Εξυπηρετεί άμεσα τον Μπέο»

Ο κ. Μουλάς – τονίζεται στη μήνυση – με πρόθεση παραβαίνει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από το ν. 3852/2010 και το ν. 3463/2006, εξυπηρετώντας άμεσα τον κ. Μπέο να ασκεί παράνομα τα καθήκοντα του Δημάρχου. Του δίνει το λόγο στα δημοτικά συμβούλια, του επιτρέπει παρεμβάσεις κατά παράβαση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου, την ίδια μάλιστα στιγμή που αρνείται να δώσει το λόγο σε οποιοδήποτε πολίτη. καταρτίζει μαζί του τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνει δημοσίως ότι ο κ. Μπέος ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου.

Καταλήγοντας οι μηνυτές αναφέρουν ότι ο κ. Μπέος με την άμεση και σπουδαία συνδρομή κυρίως του κ. Θεοδώρου, αλλά και του κ. Μουλά, αντιποιείται την άσκηση δημοτικής υπηρεσίας, επειδή οι πράξεις τους είναι απόλυτα σχεδιασμένες και εκτελεσμένες, επειδή οι πράξεις και παραλείψεις των κ.κ. Μπέου και Θεοδώρου προσβάλλουν άμεσα την πολιτεία, διασύρουν το κύρος και την αυθεντία των οργάνων της, καταλύουν την νομιμότητα, ευτελίζουν το θεσμό και επειδή και οι υπόλοιποι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του ευρισκόμενου σε αργία τέως Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου όπως ομολογούν στην από 29-1-2016 δήλωση τους προβαίνουν στην αντιποίηση της άσκησης δημοτικής υπηρεσίας, αλλά και στην παράβαση καθήκοντος καθώς λαμβάνουν εντολές από τον κ. Αχιλλέα Μπέο και όχι από τον κ. Αθανάσιο Θεοδώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ

Σχετικές ειδήσεις