ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αρνητικός ο εισαγγελέας στην αποδέσμευση λογαριασμών του Φιλιππίδη

Αρνητικός ο εισαγγελέας στην αποδέσμευση λογαριασμών του Φιλιππίδη

Κατά τη συνήθη πρακτική, ένας ένας οι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα των θαλασσοδανείων ζητούν αποδέσμευση των λογαριασμών τους παρά το γεγονός ότι καταχράστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε βάρος του ελληνικού λαού. Μεταξύ των κατηγορουμένων που αιτήθηκαν αποδέσμευση των λογαριασμών του και ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης – Βρήκε την… πόρτα κλειστή, αφού ο εισαγγελέας είχε διαφορετική άποψη

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Της Σοφίας Σπίγγου

Να αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς του επιχειρεί ο Άγγελος Φιλιππίδης που προσέφυγε κατά της σχετικής διάταξης του οικονομικού εισαγγελέα. Ωστόσο, με πρότασή του στο αρμόδιο Συμβούλιο την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ο κ. Γαληνός Μπρης προτείνει «να γίνει τυπικά δεκτή η προσφυγή, αλλά να απορριφθεί για λόγους ουσίας», επιμένοντας ουσιαστικά στη δέσμευση των λογαριασμών του επιχειρηματία.

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση μαμούθ ύψους 2.000.000 ευρώ, ενώ είναι ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που έχει ήδη βρει το δρόμο για το ακροατήριο. Το πόρισμα για τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις ήταν «καταπέλτης» για τον Άγγελο Φιλιππίδη: «Από όσα εκτέθηκαν αναλυτικά στην παρούσα αναφορά μας προκύπτει ότι, μεταξύ άλλων προσώπων, ο Άγγελος Φιλιππίδης, ενήργησε, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε κατά περίπτωση, καταχρώμενος την θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως Πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (Τ.Τ.) και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με την διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων, ήτοι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πλούτου εκ μέρους των τελευταίων, ενόψει του ύψους και των όρων των επίμαχων κάθε φορά χρηματοδοτήσεων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου».

Αντίστοιχα, σοβαρή είναι κατηγορία και για τα χρήματα που είχε στους λογαριασμούς του, αφού όπως αναφέρεται, «συμπερασματικά, από τον έλεγχο των ανωτέρω προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του Αγγέλου Φιλιππίδη προκύπτει ότι από το έτος 2008 μέχρι και το 2012, αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικά ποσά, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα άγνωστη προέλευση (επιταγές)».

Με το ενδεχόμενο «μπλοκαρίσματος» της υπόθεσης λόγω επίδοσης αμετάφραστου βουλεύματος να έχει απομακρυνθεί οριστικά, η δίκη για τα πεπραγμένα των διοικήσεων 2008 – 2010 στο ΤΤ ξεκινά κανονικά στις 31 Οκτωβρίου. Η ένσταση Σέρβου κατηγορούμενου στην υπόθεση περί ακυρότητας της διαδικασίας απορρίφθηκε με την πρόεδρο της έδρας να επιμένει στη συνέχιση της δίκης. Ωστόσο, οι δικηγόροι των 35 κατηγορουμένων ζητήσαν να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη αίθουσα, ικανή να «φιλοξενήσει» όλους τους παράγοντές της με αποτέλεσμα μετά από διενέξεις και αρκετή ένταση το δικαστήριο να διακόψει για τις 31 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις