ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Λαυρεντιάδης, Κυριακίδης, Δασκαλέας τα... μπουμπούκια των Bahama Leaks

Λαυρεντιάδης, Κυριακίδης, Δασκαλέας τα... μπουμπούκια των Bahama Leaks

Δείτε τα «πλυντήρια» του διδύμου που καταχράστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ - Ο υπόδικος Λαυρεντιάδης με τον φυγόδικο συνέταιρό του Κυριακίδη στις πρώτες θέσεις της λίστας Bahama Leaks

Η νέα διαρροή Bahamas Leaks αποτελείται από 1,3 εκατομμύρια αρχεία τα οποία προέρχονται από το εταιρικό μητρώο του εξωτικού φορολογικού παραδείσου.

Τα νέα στοιχεία για τις offshore με έδρα στις Μπαχάμες είναι πλέον διαθέσιμα στην διεύθυνση offshoreleaks.icij.org, στο ίδιο website όπου φιλοξενούνται τα Panama Papers, που δημοσιεύθηκαν πριν από μερικούς μήνες, καθώς και η διαρροή Offshoreleaks που δημοσιοποιήθηκε το 2013.

collage skandalo

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ICIJ ερευνούσαν τα δεδομένα από τις Μπαχάμες επί τρεις μήνες, από τον Ιούλιο έως σήμερα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και πάνω από 70 ελληνικά και κυπριακά ονόματα που συνδέονται με offshore εταιρείες.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στα πρώτα ονόματα Ελλήνων που έχουν μεταφέρει ποσά στους φορολογικούς παραδείσους είναι το γνωστό δίδυμο Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη, για τους οποίους το Newsbomb.gr έχει αποκαλύψει όλο το βίο και την πολιτεία τους. (Διαβάστε εδώ όλες τις αποκαλύψεις).

Στα Bahamas Leaks φιγουράρει το όνομα του Λαυρεντιάδη και ο γιος του συνεταίρου του Πέτρου Κυριακίδη, ο κ. Γιώργος Κυριακίδης (οι δυο τελευταίοι καταζητούνται ως φυγόδικοι).

natoi

Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εμπλέκεται στην υπόθεση των δανειοδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων που δόθηκαν από την Proton Bank και ο Γιώργος Κυριακίδης είναι ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Γιώργος Κυριακίδης είχε και ενεργό συμμετοχή στο έτερο σκάνδαλο που αφορά στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Οι δυό τους σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των Bahamas Leaks φέρονται να ανήκουν στο συμβούλιο του ιδρύματος Dionar Foundation, που ιδρύθηκε το 2010 με αποκλειστικό σκοπό τον έλεγχο άλλου ιδρύματος με έδρα την Ολλανδία.

Δείτε τη διαδρομή των εταιρειών

loya
kyriakidis

Μιλάμε βεβαίως για τους ανθρώπους που εμπλέκονται στα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης και τους οποίους αρνείται να ακουμπήσει ακόμα και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Αντίθετα, όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr η κυβέρνηση φαίνεται να πηγαίνει χέρι χέρι με τα σχέδια του Λαυρεντιάδη (Διαβάστε εδώ)

Έτερος Έλληνας που εμφανίζεται στα Bahama Leaks είναι ο χρηματιστής Γεώργιος Δασκαλέας, προφυλακισμένος αυτή την περίοδο για το γνωστό σκάνδαλο εξαπάτησης επενδυτών μέσα από ένα κύκλωμα που φέρεται να καρπώθηκε ποσό που ξεπερνά τα 200.000.000 ευρώ.

daskaleas

Το όνομά του εμφανίζεται σε έγγραφο με τον τίτλο του διευθυντή της εταιρίας GP&K Advisors Ltd με έδρα τις Μπαχάμες, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον για άλλο λόγο παρουσιάζουν άλλες δύο υπεράκτιες εταιρίες που αποκαλύφθηκαν από τα Bahama Leaks.

daskales

Σχετικές ειδήσεις