ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αυτοί είναι οι Έλληνες στη λίστα των Panama Papers - Όλα τα ονόματα

Αυτοί είναι οι Έλληνες στη λίστα των Panama Papers - Όλα τα ονόματα

Απόλυτη επιβεβαίωση του Newsbomb.gr που πρώτο είχε δημοσιεύσει όλη τη λίστα - Τρανταχτά ονόματαεπιχειρηματιών, δημοσιογράφων και ποδοσφαιριστών φιγουράρουν στις λίστες των panama papers που δόθηκε στη δημοσιότητα από τηΔιεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) -Ο κατάλογος περιλαμβάνει 223 εταιρείες και 400 δικαιούχους που συνδέονται άμεσα με την Ελλάδα!

Στη βάση δεδομένων περιλαμβάνονται το όνομα των offshore εταιρειών, οι μέτοχοι και δικαιούχοι τους, τα στοιχεία της διεύθυνσής τους και οι νομικοί εκπρόσωποί τους που συνδέονται με την εταιρεία. Ωστόσο δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένες συναλλαγές που έχουν διενεργήσει. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι δεν είναι κατ' ανάγκη παράνομη η σύσταση μιας offshore εταιρείας ή καταπιστεύματος, μπορεί όμως να αποτελέσει μια βάση για το ποιοι μετέφεραν έξω τα λεφτά τους.

Συνολικά η βάση δεδομένων, η οποία είναι προσβάσιμη από το κοινό στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://offshoreleaks.icij.org/, περιλαμβάνει περισσότερες από 200.000 offshore εταιρείες που είχε συστήσει η νομική εταιρεία του Παναμά Mossack Fonseca.

Κάθε πολίτης μπορεί να ερευνήσει τη βάση δεδομένων αλλά και να «κατεβάσει» στον υπολογιστή του τα στοιχεία που έχει καταστήσει δημόσια η ICIJ.

Η αποκάλυψη των «Αρχείων του Παναμά» προκαλεί παγκόσμια αίσθηση από τις αρχές Απριλίου, οπότε και είχαν πρωτοδημοσιευτεί, αφού σε αυτά περιλαμβάνονται τα ονόματα πολλών πρώην και εν ενεργεία πολιτικών, καλλιτεχνών, ποδοσφαιριστών κ.ά. Η αποκάλυψη αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον Αρχών και πολιτών στο θέμα των φορολογικών παραδείσων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από εταιρείες και ιδιώτες και για λόγους φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής ή και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα ονόματα των Ελλήνων που περιλαμβάνονται στη λίστα panama papers

H Lista Me Tous Ellhnes Sta Panama Papers

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτο το Newsbomb.gr, κατ' αποκλειστικότητα, είχε δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λίστες των panama papers

panama newsbomb

Διαβάστε εδώ την αποκάλυψη βόμβα που είχε κάνει το Newsbomb από τις 11 Απριλίου 2016

Σε «κόκκινο» συναγερμό οι Οικονομικοί Εισαγγελείς

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα έχουν βάλει στο στόχαστρο τα 272 ονόματα των Ελλήνων που φιγουράρουν στη λίστα και ήδη πραγματοποιούνται έφοδοι σε εταιρείες και οικίες των Νοτίων Προαστείων...

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι αλλά και έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι οι off shore της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca έκρυβαν τουλάχιστον για τους δικαιούχους στη χώρα μας πολύ "μαύρο χρήμα".

Μεταξύ των προσώπων που ερευνήθηκαν υπάρχει αδελφός γνωστού επιχειρηματία, που το όνομά του φιγουράρει και στη λίστα Λαγκάρντ, πασίγνωστοι εφοπλιστές, στελέχη εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

Σχετικές ειδήσεις