ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πήλιο: Ανακρίνεται ο σύζυγος της νεκρής Γερμανίδας τουρίστριας - Βρέθηκε σφαίρα στην πλάτη της

Πήλιο: Ανακρίνεται ο σύζυγος της νεκρής Γερμανίδας τουρίστριας - Βρέθηκε σφαίρα στην πλάτη της

Ο άνδρας δήλωσε νεκρή τη σύζυγό του 4 με 5 ώρες αφότου είχε πεθάνει

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις με την υπόθεση θανάτου της 58χρονης Γερμανίδας τουρίστριας που εντοπίστηκε νεκρή στις 24 Ιουλίου στον κήπο του σπιτιού που είχε νοικιάσει μαζί με τον Γερμανό σύζυγό της, στο Νότιο Πήλιο.

Αν και αρχικά ο θάνατος είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια, η ιατροδικαστική υπηρεσία κατέληξε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία καθώς διαπιστώθηκε τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου πίσω από τον θώρακα με φορά από πίσω προς τα εμπρός, με το βλήμα να διαπερνά τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα , το περικάρδιο , το οπίσθιο και πρόσθιο τοίχωμα της κοιλίας της καρδιάς.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση: «Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή φέρει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9-10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο– τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου»

Στο πλαίσιο των ερευνών, ανακρίνεται ο σύζυγός της, έπειτα από τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος δήλωσε τον θάνατο της γυναίκας του 4 με 5 ώρες μετά.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά το περιστατικό για το πώς βρήκε τραγικό θάνατο η Γερμανίδα τουρίστρια.

Η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ.

Η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό αναφέρει τα εξής: «Στην από 24 Ιουλίου 2023 σημαντική αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας και από την 25 Ιουλίου 2023 πρωινή αναφορά συμβάντων της υπηρεσίας μας, αναφέρθηκε ο αιφνίδιος θάνατος της B.S γεννηθείσας στις 13 Νοεμβρίου 1964 στο Zeibrucken Γερμανίας, προσωρινής κάτοικου Μηλίνας του Δήμου Πηλίου και συγκεκριμένα ότι αυτή ανευρέθη πεσμένη, χωρίς τις αισθήσεις της, εντός αύλειου χώρου της οικίας που κατοικούσε προσωρινά με τον σύζυγό της B.L ο οποίος είναι γεννηθείς το 1961 στη Γερμανία με τον οποίο διέμενε στην Ελλάδα. Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με συνοδό γιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής όπου διαπίστωσε το θάνατό της, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Σε συνέχεια των ανωτέρω, σήμερα 26 Ιουλίου 2023 και περί ώρα 10:30, ενημερώθηκε ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου από την ιατροδικαστή κυρία Κούση Χρυσαυγή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας για την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης».

Σχετικές ειδήσεις