ΕΛΛΑΔΑ

Πήλιο: Ανατροπή με τον θάνατο της Γερμανίδας τουρίστριας - Ανθρωποκτονία βλέπουν οι ιατροδικαστές

Πήλιο: Ανατροπή με τον θάνατο της Γερμανίδας τουρίστριας - Ανθρωποκτονία βλέπουν οι ιατροδικαστές

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες για τον θάνατο μιας Γερμανίδας τουρίστριας στο Νότιο Πήλιο. Ανθρωποκτονία βλέπουν οι Ιατροδικαστικές Αρχές

Σε ανθρωποκτονία με τραύμα διαμπερές από περίστροφο στη θωρακική χώρα, στην καρδιά και στους πνεύμονες, αποδίδει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας, το θάνατο της 58χρονης Γερμανίδας τουρίστριας, ο θάνατος της οποίας αρχικά είχε αποδοθεί σε αιφνίδιο αίτιο.

Οι Αρχές προσπαθούσαν εδώ και λίγες ημέρες να διαλευκάνουν τα αίτια του θανάτου και να δουν αν οφείλεται σε ατύχημα ή ανθρωποκτονία, αφού ο ιατροδικαστής βρήκε σφαίρα πιστολιού, διαμετρήματος 22mm στην πλάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΜΑΓΝΗΣΙΑ, η γυναίκα που είχε νοικιάσει σπίτι στο Νότιο Πήλιο και έκανε διακοπές, πριν από περίπου 11 ημέρες βρέθηκε νεκρή σε παραλία της περιοχής. Η γυναίκα ήταν νεκρή 4-5 ώρες πριν ο άνδρας της δηλώσει τον θάνατό της. Διακομίστηκε, από την παραλία της Μηλίνας του Ν. Πηλίου αρχικά στο Κ.Υ. Αργαλαστής όπου διαπίστωσαν τον θάνατό της, αναφέροντας ότι οφείλονταν σε αιφνίδια αίτια. Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, όπου λόγω φόρτου εργασίας, εξετάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι πληροφορίες, όπως μεταδίδει το magnesianews αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε δεχτεί σφαίρα πιστολιού στην πλάτη, μικρού διαμετρήματος.

Η είδηση προκάλεσε την κινητοποίηση της Αστυνομίας, που αναζητά το όπλο και τον δράστη, ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ανθρωποκτονία ή για ατύχημα.
Μάλιστα τα συγκεκριμένα φυσίγγια δεν είναι αρκετά ισχυρά για να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, αν και μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο εάν προσβάλουν ένα ζωτικό όργανο ή ακόμη και από αιμορραγία.

Την υπόθεση ανέλαβαν να διερευνήσουν οι αστυνομικές αρχές, που εξετάζουν αν πρόκειται για ατύχημα (το θύμα να μην κατάλαβε ότι δέχτηκε σφαίρα και να πήγε στη θάλασσα, όπου αργότερα κατέληξε) ή για ανθρωποκτονία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε το όπλο που αναζητούνταν, ωστόσο έγινε μια σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή (κατοχή κυνηγετικού όπλου η άδεια του οποίου είχε λήξει) και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.