ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: Αυτά είναι τα ευρήματα στο «Μελίνα Μερκούρη» - Κροτίδες, φωτοβολίδες και καμένα ρούχα

Ρέντη: Αυτά είναι τα ευρήματα στο «Μελίνα Μερκούρη» - Κροτίδες, φωτοβολίδες και καμένα ρούχα

Ρέντη: Συνεχίζεται η προσπάθεια των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση των δραστών στη δολοφονική επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού

Ένα μικρό οπλοστάσιο εντόπισαν οι Αρχές στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, μετά την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Η Ασφάλεια έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τα ευρήματα που εντόπισε διάσπαρτα στο κλειστό γήπεδο, όπου διεξαγόταν η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ του βόλεϊ ανδρών.

Στα ευρήματα φαίνονται κροτίδες, κομμάτια από καμένα ρούχα και θραύσματα από φωτοβολίδες, με τις Αρχές να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μέσω γενετικού υλικού τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του 31χρονου αστυνομικού.

Δείτε στην gallery τα ευρήματα:

Τα στοιχεία που «δείχνουν» τον δράστη της φονικής επίθεσης

Για τρίτη ημέρα συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα ευθείας βολής έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, την ίδια ώρα που οι συνάδελφοί του δηλώνουν αποφασισμένοι να εντοπίσουν τον ή τους δράστες της φονικής επίθεσης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στο μικροσκόπιο τα ευρήματα από την έρευνα που έκαναν στο «Μελίνα Μερκούρη» αμέσως μετά την εκκένωσή του και τις συνολικά 424 προσαγωγές.

Μέσα σε αυτά που έχουν τραβήξει την προσοχή, είναι φυσικά τα καμένα ρούχα τα οποία κάποιοι ήθελαν προφανώς να εξαφανίσουν ώστε να μη συνδεθούν με τα όσα έγιναν έξω από το γήπεδο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί και αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως «εκτοξευτήρες» για τις φωτοβολίδες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, υπάρχει και για το «αλεξίπτωτο» φωτοβολίδας που εντοπίστηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης και το οποίο τα κλιμάκια της ελληνικής αστυνομίας ερευνούν για τυχόν αποτυπώματα.

Παράλληλα, από τις 424 προσαγωγές που έγιναν, οι Αρχές θεωρούν πως τουλάχιστον 25 άτομα έχουν εμπλοκή στα επεισόδια και δεν αποκλείεται να κληθούν για περαιτέρω εξηγήσεις.

Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στον ΑΝΤ1. Η κυρία Δημογλίδου τόνισε πως μερικοί από τους προσαχθέντες δεν δέχτηκαν να κάνουν τεστ για υπολείμματα πυρίτιδας στα χέρια, αναφέροντας πως «κάποιοι αρνήθηκαν είτε να δώσουν αποτυπώματα, είτε τη λήψη DNA είτε να δώσουν δείγμα για την ανίχνευση πυρίτιδας από τα χέρια τους. Για όλη αυτή τη διαδικασία έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία».

Όπως εξήγησε υπάρχει παρελθόν για διάφορα αδικήματα για ορισμένα από τα άτομα που είχαν προσαχθεί. Η κυρία Δημογλίδου απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει με όσους αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για ίχνη πυρίτιδας καθώς ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να βρίσκεται ο δράστης είπε ότι «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες».

«Υπάρχει διάχυτη αιμορραγία στον μηρό»

Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται ο τραυματίας αστυνομικός, ο 31χρονος παραμένει υπό καταστολή στη ΜΕΘ και η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

ΕΛΑΣ για επεισόδια στου Ρέντη: «Καθαρά δολοφονική επίθεση»

Σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκε και ένα μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου, ενώ εξήγησε πως, μέσα στο γήπ.εδο δεν υπάρχουν κάμερες και εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από αυτό. «Όλα αυτά εξετάζονται για να δούμε αν θα προκύψει κάτι», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι, «αυτό που έγινε στου Ρέντη ήταν «καθαρά δολοφονική επίθεση, μέσα στον αγώνα δεν έγινε τίποτα».

Σήμερα από τις 8:30 ξεκίνησε η αιμοδοσία για τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ρέντη: Συνελήφθη Γεωργιανός μετά τα επεισόδια

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού από τη Γεωργία προχώρησαν οι Αρχές έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γεωργιανός βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, για το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ και ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα υπάρχει απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνεπώς συνελήφθη και το πρωί του Σαββάτου οδηγείται στον εισαγγελέα.

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό

Η ναυτική φωτοβολίδα χτύπησε κεντρική αρτηρία του 31χρονου αστυνομικού με αποτέλεσμα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα;

Αυτό το εύφλεκτο αντικείμενο είναι μία φωτοβολίδα έκτακτης ανάγκης που προορίζεται για ναυτική χρήση, ενώ η χρήση της προβλέπεται αυστηρά για την αποστολή ενός ορατού σήματος κινδύνου στη θάλασσα, σε καταστάσεις όπου απειλείται η ανθρώπινη ζωή.

Συνήθως χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις όπου άλλες μέθοδοι επικοινωνίας, όπως το ραδιόφωνο ή το VHF, δεν είναι διαθέσιμες ή αναποτελεσματικές.

Για τις φωτοβολίδες έκτακτης ανάγκης του Ναυτικού, τα υλικά ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο, ενώ περιλαμβάνουν συνήθως:

  • ένα μεταλλικό ή πλαστικό περίβλημα (παρέχει τη δομική του ακεραιότητα στη φλόγα και προστατεύει τα συστατικά της καύσης). Εντοπίζεται σε φωτοβολίδες χειρός ή ευθείας βολής -όπως αναφέρθηκε από τους γιατρούς.
  • μια πυροτεχνική σύνθεση που παράγει το φως, τη θερμότητα και το χρώμα της φωτοβολίδας. Συνήθως περιέχει έναν συνδυασμό οξειδωτικών, καυσίμων και χρωστικών.
  • μια ασφάλεια σε μορφή φυτιλιού ή κορδονιού που αναφλέγεται για να ξεκινήσει η καύση
  • αλεξίπτωτο (στις φωτοβολίδες αλεξίπτωτου, αυτό επιβραδύνει την κάθοδο της φωτοβολίδας και βοηθά στην πιο ομοιόμορφη κατανομή του φωτός και της θερμότητας).

Στις οδηγίες χρήσης μίας φωτοβολίδας αναγράφεται πως πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος, καθώς είναι εξαιρετικά εύφλεκτες και ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς ή τραυματισμού, ενώ προειδοποιούν να ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης.

Τονίζεται εδώ ότι τέτοιες φωτοβολίδες δεν πρέπει επ’ουδενί να στρέφονται προς άνθρωπο, να χρησιμοποιούνται σε κλειστό χώρο ή να βρίσκονται κοντά σε εύφλεκτα υλικά, πηγές ανάφλεξης και άμεσο ηλιακό φως.

Οι δραματικοί διάλογοι όταν προσπαθούσαν να σώσουν τον τραυματία

Οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας του τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι διάλογοι από τη στιγμή της προσπάθειας είναι δραματικοί:

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε». Με αυτή τη δραματική φράση ένας αστυνομικός δίνει στο κέντρο τις πρώτες πληροφορίες από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου του των ΜΑΤ, ο οποίος δέχτηκε φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδιών με χούλιγκαν, στο ματς του βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στην περιοχή του Ρέντη.

«Η βοήθεια πρέπει να φτάσει άμεσα», συνεχίζει ο αστυνομικός, εμφανώς σοκαρισμένος πάνω από τον συνάδελφό του, ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ηχητικό ντοκουμέντο: Οι αγωνιώδεις διάλογοι των αστυνομικών πάνω από τον τραυματία συνάδελφό τους

Ακούστε τους διαλόγους

Ο διάλογος:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ
Πες μου λίγο για τον συνάδελφο έχουμε κάνει το τουρνικέ;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί αρκετό αίμα αναγνωρίζεται, για αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ
Μας ενημερώνει σε 1 θα είναι εκεί, αυτό μας ενημερώνουν

Σχετικές ειδήσεις