ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ 25 χούλιγκαν για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού

Ρέντη: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ 25 χούλιγκαν για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού

Και τα 424 άτομα που είχαν μεταφερθεί χθες στο μεταγωγών για να γίνει η διαδικασία εξακρίβωσης και λήψης αποτυπωμάτων αφέθησαν ελεύθεροι

Σε μια ομάδα 20 με 25 ατόμων χούλιγκαν που ήταν σε συγκεκριμένο σημείο στην κερκίδα του κλειστού γηπέδου στου Ρέντη, όπου γινόταν ο αγώνας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο βόλεϊ, έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας, με τις εκτιμήσεις να καταλήγουν στο ότι μεταξύ αυτών είναι και το πρόσωπο που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Από την ανάλυση των βίντεο της κρατικής τηλεόρασης που μετέδιδε τον αγώνα οι αξιωματικοί εντοπίζουν συνεχώς φανατικούς χούλιγκανς, οι οποίοι είτε έχουν συλληφθεί είτε έχουν προσαχθεί στο παρελθόν για επεισόδια ενώ ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και άτομα τα οποία αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και DNA.
Κάποιοι από αυτούς αρνήθηκαν να δώσουν και δείγμα από τα χέρια τους για την ανίχνευση πυρίτιδας.

Και τα 424 άτομα που είχαν μεταφερθεί χθες στο μεταγωγών για να γίνει η διαδικασία εξακρίβωσης και λήψης αποτυπωμάτων αφέθησαν ελεύθεροι, εκτός από έναν αλλοδαπό ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε σε βάρος του, καταδικαστική απόφαση.

Οι αστυνομικοί θα ενημερώσουν την εισαγγελέα πο εποπτευει τις έρευνες για το ποια ήταν τα πρόσωπα που αρνήθηκαν να δώσουν DNA και αποτυπώματα και είναι πια στο χέρι της δικαστικού λειτουργού το πως θα χειριστεί το κιμμάτι αυτό.

Την ίδια ώρα το μοναδικό βίντεο που έχουν στα χέρια τους είναι από μια εξωτερική κάμερα του γηπέδου που προσπαθούν οι Αρχές να το αξιοποιήσουν.

Χαροπαλεύει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στου Ρέντη

Στο μεταξύ, ο αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε στου Ρέντη, όταν άγνωστος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Η φωτοβολίδα τον βρήκε στο μηρό. Η ναυτική φωτοβολίδα, που έχει την ιδιότητα να μην σβήνει, έμεινε για ώρα μέσα στον μηρό του αστυνομικού και συνέχιζε να καίει, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία, και φέρεται να έχει βρει τη μηριαία αρτηρία.

Οι δραματικοί διάλογοι όταν προσπαθούσαν να σώσουν τον τραυματία

Οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας του τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι διάλογοι από τη στιγμή της προσπάθειας είναι δραματικοί:

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε». Με αυτή τη δραματική φράση ένας αστυνομικός δίνει στο κέντρο τις πρώτες πληροφορίες από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου του των ΜΑΤ, ο οποίος δέχτηκε φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδιών με χούλιγκαν, στο ματς του βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στην περιοχή του Ρέντη.

«Η βοήθεια πρέπει να φτάσει άμεσα», συνεχίζει ο αστυνομικός, εμφανώς σοκαρισμένος πάνω από τον συνάδελφό του, ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακούστε τους διαλόγους

Ο διάλογος:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ
Πες μου λίγο για τον συνάδελφο έχουμε κάνει το τουρνικέ;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί αρκετό αίμα αναγνωρίζεται, για αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ
Μας ενημερώνει σε 1 θα είναι εκεί, αυτό μας ενημερώνουν

Σχετικές ειδήσεις