ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: Το προφίλ των χούλιγκαν που επιτέθηκαν - Τα ναρκωτικά, η οπαδική βία και το ποινικό παρελθόν

Ρέντη: Το προφίλ των χούλιγκαν που επιτέθηκαν - Τα ναρκωτικά, η οπαδική βία και το ποινικό παρελθόν
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Ρέντη: Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός της ΕΛ.ΑΣ. γύρω από τους δράστες της επίθεσης έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» - Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Αποφασισμένοι να φτάσουν στους δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, με θύμα έναν 31χρονο αστυνομικό, είναι οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο άτυχος αστυνομικός δέχτηκε φωτοβολίδα ευθείας βολής στον μηρό μετά από επίθεση χούλιγκανς σε άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν έξω από το κλειστό για τον αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να χαροπαλεύει στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Οι Αρχές έχουν βίντεο στη διάθεσή τους αλλά και στοιχεία μετά την προσαγωγή-μαμούθ 424 ατόμων μέσα από το κλειστό γήπεδο, που τους επιτρέπει να σκιαγραφήσουν τα προφίλ των ατόμων που έλαβαν μέρος στην δολοφονική επίθεση.

Περίπου 60 από τους 424 που προσήχθησαν είναι παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας για επεισόδια οπαδικης βίας και κάποιοι από αυτούς έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Οι 20 από αυτούς χαρακτηρίζονται ως σκληροπυρηνικοί και είναι καταγεγραμμένοι στη λίστα με υπόπτους στο τμήμα αθλητικής βίας.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκονται ακόμα 40 άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει κατά περίπτωση για ναρκωτικά, επεισόδια, παράβαση του νόμου περί όπλων, σωματικές βλάβες, κλοπές, ληστείες.

Παράλληλα, υπάρχουν δυο άτομα τα οποία έχουν τραβήξει την προσοχή των Αρχών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα οποία δεν ήταν μέσα στους 424 αλλά φαίνονται σε βιντεοληπτικό υλικό να έχουν τον ρόλο των καθοδηγητών στους περίπου 150 που επιτέθηκαν.

Τα εν λόγω άτομα, προφανώς σε συνεννόηση με όσους ήταν εντός του κλειστού και έλαβαν μέρος στην επίθεση, ανέμεναν απέξω και μετά το τέλος της καταδρομικής δεν μπήκαν στο γήπεδο αλλά έφυγαν.

Αυτό που ενισχύει τις υποψίες για τον ρόλο των δυο ατόμων είναι πως η επίθεση έγινε ενώ ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη, κάτι που σημαίνει πως όλα έγιναν αφότου τα άτομα αυτά έφτασαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο, εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, με αξιοποιήσιμο υλικό και προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Eπίσης αναμένεται να ζητήσουν και το βίντεο του αγώνα που μετέδιδε η ΕΡΤ-3, καθώς θέλουν να δουν εικόνες από τις κερκίδες τη στιγμή που ξέσπασαν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια προσπαθούν να συνδέσουν ευρήματα με ύποπτα άτομα, μέσω συγκριτικών εξετάσεων σε αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, μια χρονοβόρα διαδικασία, ενώ αναλύουν και βίντεο.

Φωτοβολίδες, κροτίδες, μαχαίρια και καμένα ρούχα - Τα ευρήματα μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη»

Ένα μικρό οπλοστάσιο εντόπισαν οι Αρχές στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, μετά την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Η Ασφάλεια έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τα ευρήματα που εντόπισε διάσπαρτα στο κλειστό γήπεδο, όπου διεξαγόταν η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ του βόλεϊ ανδρών.

Στα ευρήματα φαίνονται κροτίδες, κομμάτια από καμένα ρούχα και θραύσματα από φωτοβολίδες, με τις Αρχές να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μέσω γενετικού υλικού τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του 31χρονου αστυνομικού.

Δείτε στην gallery τα ευρήματα:

Συγκλονίζει αστυνομικός: «Σώσαμε τον συνάδελφο σε συνθήκες πολέμου»

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός χαροπαλεύει, συνάδελφός του που είδε τι συνέβη, περιγράφει αποκλειστικά στην ΕΡΤ τις συγκλονιστικές στιγμές του φρικτού τραυματισμού του από τους χούλιγκανς.

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», είπε ο αστυνομικός.

Στη συνέχεια, περιγράφει καρέ καρέ τις προσπάθειες των συναδέλφων του να σώσουν τον 31χρονο μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όλα αυτά τη στιγμή που γύρω τους έπεφταν αναρίθμητες μολότοφ και φωτοβολίδες.

«Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».

Ο αστυνομικός συνέχισε περιγράφοντας ότι οι προσπάθειες των συναδέλφων του να βοηθήσουν τον 31χρονο, εκτυλίσσονταν σε συνθήκες πολέμου. «Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επι τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσαν την ζωή και του έδωσαν το δικαίωμα να παλέψει για την ζωή του».

Ξεσπά ο παππούς του 31χρονο αστυνομικού - «Ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα»

Την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη, με τον παππού του να ξεσπάει, μιλώντας στο MEGA.

«Σταθερή είναι αλλά είναι κρίσιμη η κατάσταση. Καλό παιδί, έφυγε από το Λύκειο πήγε έδωσε στη σχολή, πέρασε στη σχολή κατευθείαν, πήγε στα ΜΑΤ στην Αθήνα. Από την Αθήνα εκεί πέρα πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα και τον χτύπησαν κατά τα αλλά η κατάσταση του είναι κρίσιμη», ανέφερε ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού.

Στο πλευρό του υπαρχιφύλακα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι δικοί του άνθρωποι.

«Εκεί είναι όλοι και η κόρη μου και η αδελφή του και ο γαμπρός μου είναι εκεί, όλοι εκεί. Δίδυμα είναι δυο αδέλφια», πρόσθεσε.

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των συναδέλφων του νεαρού αστυνομικού, αλλά και των πολιτών στην έκκληση της ΕΛΑΣ για αίμα. Από νωρίς το πρωί προσέρχονται στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα.

Σχετικές ειδήσεις