ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: Αυτοί είναι οι δυο «οργανωτές» της επίθεσης - Πού περίμεναν το φονικό τάγμα των χούλιγκαν

Ρέντη: Αυτοί είναι οι δυο «οργανωτές» της επίθεσης - Πού περίμεναν το φονικό τάγμα των χούλιγκαν

Ρέντη: Νέα αποκάλυψη για όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της περασμένης Πέμπτης - Πώς έδρασαν οι χούλιγκαν - Ποιοι ήταν οι καθοδηγητές τους

Νέα τροπή στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη φονική επίθεση χούλιγκαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός, καθώς οι Αρχές έχουν υλικό στην κατοχή τους όπου φαίνονται ξεκάθαρα δυο άτομα τα οποία οργανώνουν την καταδρομική!

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τα δυο συγκεκριμένα άτομα δεν ήταν εντός του «Μελίνα Μερκούρη», όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ωστόσο περίμεναν έξω (προφανώς σε συνεννόηση με όσους ήταν εντός) και μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν. Έτσι, δεν ήταν ανάμεσα στους 424 που προσήχθησαν!

Παράλληλα, οι καταθέσεις των αστυνομικών που δέχτηκαν την επίθεση αναφέρουν πως δέχτηκαν φωτοβολίδες ευθείας βολής από τρία διαφορετικά μέτωπα, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν ισάριθμα άτομα που τους επιτέθηκαν.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και τα βίντεο από τα κινητά αλλά και από τα social media, τα οποία μπορεί να προσφέρουν στους αστυνομικούς νέα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον άνθρωπο που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Φωτοβολίδες, κροτίδες, μαχαίρια και καμένα ρούχα - Τα ευρήματα μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη»

Ένα μικρό οπλοστάσιο εντόπισαν οι Αρχές στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, μετά την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Η Ασφάλεια έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τα ευρήματα που εντόπισε διάσπαρτα στο κλειστό γήπεδο, όπου διεξαγόταν η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ του βόλεϊ ανδρών.

Στα ευρήματα φαίνονται κροτίδες, κομμάτια από καμένα ρούχα και θραύσματα από φωτοβολίδες, με τις Αρχές να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μέσω γενετικού υλικού τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του 31χρονου αστυνομικού.

Δείτε στην gallery τα ευρήματα:

«Τον χάνουμε, τον χάνουμε...»

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε». Με αυτή τη δραματική φράση ένας αστυνομικός δίνει στο κέντρο τις πρώτες πληροφορίες από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου του των ΜΑΤ, ο οποίος δέχτηκε φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδιών με χούλιγκαν, στο ματς του βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στην περιοχή του Ρέντη.

Οι εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου των συναδέλφων του για ασθενοφόρο είναι συγκλονιστικές.

"ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Χάνει τις αισθήσεις του. Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Κώστα, μας ενημερώνει ότι σε ένα θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Σε ένα δευτερόλεπτο να είναι ‘δω. Γ…… τον α………."

Αστυνομικοί των ΜΑΤ ήταν εκείνοι, που του προσέφεραν τις Α' Βοήθειες και με τη χρήση δύο τουρνικέ κατάφεραν να περιορίσουν όσο ήταν δυνατόν την αιμορραγία του. Έβλεπαν, όμως, από την αρχή ότι είχε χάσει πολύ αίμα.

"ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Τον σταθμό (ΕΚΑΒ) κέντρο, εκ νέου, τον σταθμό.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη ελήφθη Αποστόλη, ελήφθη. Πες μου λίγο για το συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Το τραύμα το έχουμε φτιάξει… το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ… έχουν παρασχεθεί οι Α’ Βοήθειες, έχει χαθεί αρκετό αίμα να γνωρίζετε, γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Έχει κανονικά τις αισθήσεις το ο συνάδελφος, Αποστόλη;
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Ορθόν, ορθόν ορθόν. Αυτό το ‘χουμε φτιάξει.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: 1-4 ελήφθη. Όταν έρθει η 541, επαναλαμβάνει το κέντρο κίνησε κανονικά τις δυνάμεις, τις δύο, την 541 και 535, βάλε μέσα τα άτομα και θα καλύψεις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα εξέλθει κανείς απ’ το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή. Το έλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης. Είμαστε κατανοητοί;"

Ακούστε το ντοκουμέντο:

Ξεσπά ο παππούς του 31χρονο αστυνομικού - «Ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα»

Την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη, με τον παππού του να ξεσπάει, μιλώντας στο MEGA.

«Σταθερή είναι αλλά είναι κρίσιμη η κατάσταση. Καλό παιδί, έφυγε από το Λύκειο πήγε έδωσε στη σχολή, πέρασε στη σχολή κατευθείαν, πήγε στα ΜΑΤ στην Αθήνα. Από την Αθήνα εκεί πέρα πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα και τον χτύπησαν κατά τα αλλά η κατάσταση του είναι κρίσιμη», ανέφερε ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού.

Στο πλευρό του υπαρχιφύλακα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι δικοί του άνθρωποι.

«Εκεί είναι όλοι και η κόρη μου και η αδελφή του και ο γαμπρός μου είναι εκεί, όλοι εκεί. Δίδυμα είναι δυο αδέλφια», πρόσθεσε.

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των συναδέλφων του νεαρού αστυνομικού, αλλά και των πολιτών στην έκκληση της ΕΛΑΣ για αίμα. Από νωρίς το πρωί προσέρχονται στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα.

ΕΛΑΣ για επεισόδια στου Ρέντη: «Καθαρά δολοφονική επίθεση»

Σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκε και ένα μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου, ενώ εξήγησε πως, μέσα στο γήπ.εδο δεν υπάρχουν κάμερες και εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από αυτό. «Όλα αυτά εξετάζονται για να δούμε αν θα προκύψει κάτι», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι, «αυτό που έγινε στου Ρέντη ήταν «καθαρά δολοφονική επίθεση, μέσα στον αγώνα δεν έγινε τίποτα».

Όπως εξήγησε υπάρχει παρελθόν για διάφορα αδικήματα για ορισμένα από τα άτομα που είχαν προσαχθεί. Η κυρία Δημογλίδου απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει με όσους αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για ίχνη πυρίτιδας καθώς ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να βρίσκεται ο δράστης είπε ότι «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες».

Σήμερα από τις 8:30 ξεκίνησε η αιμοδοσία για τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

«Υπάρχει διάχυτη αιμορραγία στον μηρό»

Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται ο τραυματίας αστυνομικός, ο 31χρονος παραμένει υπό καταστολή στη ΜΕΘ και η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Ρέντη: Συνελήφθη Γεωργιανός μετά τα επεισόδια

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού από τη Γεωργία προχώρησαν οι Αρχές έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γεωργιανός βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, για το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ και ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα υπάρχει απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνεπώς συνελήφθη και το πρωί του Σαββάτου οδηγείται στον εισαγγελέα.

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό

Η ναυτική φωτοβολίδα χτύπησε κεντρική αρτηρία του 31χρονου αστυνομικού με αποτέλεσμα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα;

Αυτό το εύφλεκτο αντικείμενο είναι μία φωτοβολίδα έκτακτης ανάγκης που προορίζεται για ναυτική χρήση, ενώ η χρήση της προβλέπεται αυστηρά για την αποστολή ενός ορατού σήματος κινδύνου στη θάλασσα, σε καταστάσεις όπου απειλείται η ανθρώπινη ζωή.

Συνήθως χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις όπου άλλες μέθοδοι επικοινωνίας, όπως το ραδιόφωνο ή το VHF, δεν είναι διαθέσιμες ή αναποτελεσματικές.

Για τις φωτοβολίδες έκτακτης ανάγκης του Ναυτικού, τα υλικά ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο, ενώ περιλαμβάνουν συνήθως:

  • ένα μεταλλικό ή πλαστικό περίβλημα (παρέχει τη δομική του ακεραιότητα στη φλόγα και προστατεύει τα συστατικά της καύσης). Εντοπίζεται σε φωτοβολίδες χειρός ή ευθείας βολής -όπως αναφέρθηκε από τους γιατρούς.
  • μια πυροτεχνική σύνθεση που παράγει το φως, τη θερμότητα και το χρώμα της φωτοβολίδας. Συνήθως περιέχει έναν συνδυασμό οξειδωτικών, καυσίμων και χρωστικών.
  • μια ασφάλεια σε μορφή φυτιλιού ή κορδονιού που αναφλέγεται για να ξεκινήσει η καύση
  • αλεξίπτωτο (στις φωτοβολίδες αλεξίπτωτου, αυτό επιβραδύνει την κάθοδο της φωτοβολίδας και βοηθά στην πιο ομοιόμορφη κατανομή του φωτός και της θερμότητας).

Στις οδηγίες χρήσης μίας φωτοβολίδας αναγράφεται πως πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος, καθώς είναι εξαιρετικά εύφλεκτες και ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς ή τραυματισμού, ενώ προειδοποιούν να ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης.

Τονίζεται εδώ ότι τέτοιες φωτοβολίδες δεν πρέπει επ’ουδενί να στρέφονται προς άνθρωπο, να χρησιμοποιούνται σε κλειστό χώρο ή να βρίσκονται κοντά σε εύφλεκτα υλικά, πηγές ανάφλεξης και άμεσο ηλιακό φως.

Οι δραματικοί διάλογοι όταν προσπαθούσαν να σώσουν τον τραυματία

Οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας του τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι διάλογοι από τη στιγμή της προσπάθειας είναι δραματικοί:

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε». Με αυτή τη δραματική φράση ένας αστυνομικός δίνει στο κέντρο τις πρώτες πληροφορίες από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου του των ΜΑΤ, ο οποίος δέχτηκε φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδιών με χούλιγκαν, στο ματς του βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στην περιοχή του Ρέντη.

«Η βοήθεια πρέπει να φτάσει άμεσα», συνεχίζει ο αστυνομικός, εμφανώς σοκαρισμένος πάνω από τον συνάδελφό του, ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ηχητικό ντοκουμέντο: Οι αγωνιώδεις διάλογοι των αστυνομικών πάνω από τον τραυματία συνάδελφό τους

Ακούστε τους διαλόγους

Ο διάλογος:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ
Πες μου λίγο για τον συνάδελφο έχουμε κάνει το τουρνικέ;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί αρκετό αίμα αναγνωρίζεται, για αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ
Μας ενημερώνει σε 1 θα είναι εκεί, αυτό μας ενημερώνουν

Σχετικές ειδήσεις