ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέος Κόσμος: Έγγραφο ντοκουμέντο της αστυνομίας δείχνει τον 44χρονο ως πιθανό στόχο

Νέος Κόσμος: Έγγραφο ντοκουμέντο της αστυνομίας δείχνει τον 44χρονο ως πιθανό στόχο

Το όνομα του Βαγγέλη Ζαμπούνη βρισκόταν πρώτο σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., που αφορά επιτήρηση ανθρώπων της νύχτας. 

Μερικές ώρες μετά το μαφιόζικο χτύπημα στον Νέο Κόσμο, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες ώστε να βρεθούν οι δράστες.

Αστυνομικοί ελέγχουν το παρελθόν του 44χρονου, αλλά και τα κινητά του, θέλοντας να δουν τις τελευταίες κινήσεις και επαφές που είχε.

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ του MEGA έφερε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο ντοκουμέντο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο δείχνει τον Βαγγέλη Ζαμπούνη ως πιθανό στόχο.

Το έγγραφο της αστυνομίας περιέχει 8 ονόματα ανθρώπων της νύχτας, με πρώτο από όλα τα Βαγγέλη Ζαμπούνη. Το έγγραφο αφορούσε την επιτήρηση των συγκεκριμένων προσώπων, αλλά και φιλικές ανακρίσεις μαζί τους ώστε να μπει ένα τέλος στον πόλεμο της νύχτας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό το πρόγραμμα σταμάτησε καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να έχει τέτοιου τύπου σχέση με ανθρώπους της νύχτας.

Το σκοτεινό παρελθόν του 44χρονου

Ο 44χρονος απασχολεί τις διωκτικές αρχές εδώ και χρόνια, ως ένας από τους πιο ψηλά στην ιεραρχία της λεγόμενης Greek Mafia και το όνομα του συμπεριλαμβάνεται σε δύο μεγάλες δικογραφίες για το χώρο της νύχτας, το 2012 και το 2015. Επίσης έχει κατηγορηθεί για ληστείες, απόπειρα δολοφονίας, ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί και σε ένοπλες επιθέσεις.

Το 2018 είχε δεχτεί και πάλι επίθεση στον Πειραιά και τον είχαν πυροβολήσει τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, αλλά γλύτωσε, γιατί μπλόκαρε το πιστόλι του δράστη.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι με τη δολοφονία του 44χρονου κλείνει ένας κύκλος αίματος που είχε ξεκινήσει στη νύχτα το 2017, με διαδοχικές δολοφονίες ατόμων στο χώρο του υποκόσμου.