ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δύο συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Δύο συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Χίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο άτομα ηλικίας 54 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί «Τελωνειακού Κώδικα».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, προσποιούμενος τον πελάτη, μετέβηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του 55χρονου και κατόπιν συμφωνίας μαζί του, αγόρασε από αυτόν, έναντι του χρηματικού ποσού των 60 ευρώ, 10 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του 55χρονου, βρέθηκαν 4 όμοιες με τις προαναφερόμενες συσκευασίες παράνομου καπνού, αναφέρει το chiospress.gr.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 55χρονος είχε προμηθευτεί τις παραπάνω συσκευασίες καπνού, από τον 54χρονο και σε έρευνα που ακολούθησε, σε επιχείρηση που διατηρεί ο τελευταίος, στην πόλη της Χίου, εντοπίστηκαν 50 πακέτα τσιγάρα και 9 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 450 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ταινίες ασφαλείας.

Όλες οι παραπάνω ποσότητες παράνομου καπνού και τσιγάρων κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.