ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Παρίστανε τον αστυνομικό και διέπραττε κλοπές

Θεσσαλονίκη: Παρίστανε τον αστυνομικό και διέπραττε κλοπές

Την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη ενός άνδρα που παρίστανε τον αστυνομικό κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.

Η σύλληψη του άντρα ήταν αποτέλεσμα ερευνών που έκανα οι αστυνομικοί μετά από τις καταγγελίες για κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για 31χρονο άνδρα, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής (27/3/2015), εντοπίστηκε στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Αντιποίησης Αρχής», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπής», της «Αντίστασης» και της παράβασης του Νόμου περί «Εξαρτησιογόνων ουσιών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης υποδυόμενος τον αστυνομικό, ακινητοποίησε κατ΄επανάληψη ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως αλλοδαπούς, από τους οποίους αφαίρεσε τιμαλφή κατά τη διάρκεια υποτιθέμενου σωματικού ελέγχου.

Ο δράστης ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, στις 25 και 26 Μαρτίου 2015, , επιβαίνοντας σε εκμισθωμένο όχημα και δρώντας στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Επανομής, προσέγγισε τρεις ανυποψίαστους πεζούς (δύο υπηκόους Κίνας και έναν Έλληνα), με το πρόσχημα ελέγχου των νομιμοποιητικών εγγράφων τους.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, τους υπέβαλλε σε σωματική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αφαίρεσε το συνολικό χρηματικό ποσό των 625 ευρώ και προσωπικά έγγραφα των παθόντων.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 μικροδέματα ηρωίνης και το ποσό των 285 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμεί διάταξη κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Αθηνών, για παρόμοια αδικήματα και με την οποία υποχρεούται σε εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις