ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δικογραφία για διαδικτυακό ρατσιστικό σχόλιο κατά μεταναστών

Δικογραφία για διαδικτυακό ρατσιστικό σχόλιο κατά μεταναστών

Χειροπέδες πέρασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε χρήστη του διαδικτύου ο οποίος είχε προχωρήσει σε ρατσιστικό σχολιασμός ενός βίντεο διάσωσης μεταναστών.

Μετά από καταγγελία, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζήτησε τον δράστη, ο οποίος χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ανήρτησε ρατσιστικού περιεχομένου σχόλιο, σε βίντεο που είχε «ανέβει» σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με θέμα τη διάσωση μεταναστών σε νησί του Βορείου Αιγαίου.

Η αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Δίωξης την οδήγησε στη σύνδεση διαδικτύου μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η κακόβουλη πράξη και κατόπιν στην ταυτοποίηση του δράση.

Το πρωί της Τρίτης (26/05), σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη, σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε για παράβαση του Νόμου σχετικά με την «Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου», θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις