ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καβάλα: Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη με θύμα 22χρονο

Καβάλα: Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη με θύμα 22χρονο

Ένας 32χρονος είναι ο δράστης απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος ενός 22χρονου. Αυτό προέκυψε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Από τις αστυνομικές αρχές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 32χρονου σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ανάλογο αδίκημα.

Ο 22χρονος είχε εντοπίσει αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με την πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 32χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 22χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, στις 9/6/2015, σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 570€, για την αγορά του κινητού τηλεφώνου, χωρίς όμως ποτέ να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοραπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμβουλεύει τους πολίτες ότι σε περιπτώσεις συναλλαγών μέσω διαδικτύου και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις συναλλαγές και αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες. Επίσης, συνιστάται να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Σχετικές ειδήσεις