ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, τοΑρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (29/6) στη Γαλλική Σχολή και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους διαχείρισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν: Μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο, το φαινόμενο του Cyberbullying, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (πρόληψη αυτοκτονιών) και ηλεκτρονικό έγκλημα και νομοθεσία που εφαρμόζεται.

Στόχος, επίσης, ήταν και η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις