ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η ομάδα Πετρακάκου ετοίμαζε απαγωγές εφοπλιστών και επιχειρηματιών

Η ομάδα Πετρακάκου ετοίμαζε απαγωγές εφοπλιστών και επιχειρηματιών

Το ένα μετά το άλλο έρχονται στην επιφάνεια νέα στοιχεία για τη δράση του Γιώργου Πετρακάκου και των συνεργατών του. Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο σπίτι - αποθήκη του Μαραθώνα.

Ένα σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις που περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία ατόμων, τα οποία αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών, βρήκε η Αστυνομία στη γιάφκα του Πετρακάκου στο Μαραθώνα.

Η λίστα περιλαμβάνει επιχειρηματίες, εφοπλιστές και άλλους οικονομικούς παράγοντες και -κυρίως- γόνους αυτών, ενώ αναφέρονται αναλυτικά οδηγιές για όλα τα στάδια εκτέλεσης των εν λόγω απαγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο των μελλοντικών θυμάτων απαγωγής που είχαν φτιάξει οι δράστες συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 25 ονόματα, κυρίως παιδιών και συγγενών των επιχειρηματιών και εφοπλιστών.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι η ομάδα του Γιώργου Πετρακάκου αυτή που είχε επιχειρήσει να απαγάγει τον εφοπλιστή Ανδρέα-Ιωάννη Μαρτίνο, τον Δεκέμβριο του 2013, στη Βούλα.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω σπίτι - αποθήκη της Λεωφόρου Μαραθώνος 280, είχαν βρεθεί ένα υποπολυβόλο MP-5, δύο εκτοξευτήρες ρουκετών, δύο καλάσνικοφ και δύο πιστόλια, τα οποία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ήταν «καθαρά» καθώς και έξι κλεμμένα αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες.

Σχετικές ειδήσεις