ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αλιβέρι: Δύο συλλήψεις μετά από επεισοδιακή καταδίωξη

Αλιβέρι: Δύο συλλήψεις μετά από επεισοδιακή καταδίωξη

Με την απειλή μαχαιριού και την άσκηση σωματικής βίας, δύο δράστες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά από σπίτι στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Οι δράστες παραβίασαν την οικία όπου διαμένουν ένας 69χρονος και η 63χρονη σύζυγός του το βράδυ της Κυριακής (25/1) και με την απειλή μαχαιριού και την άσκηση σωματικής βίας, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και τέσσερα ρολόγια χειρός. Ακολούθως αφού δέσμευσαν και φίμωσαν τους παθόντες, τράπηκαν σε φυγή.

Όπως αναφέρει το lamiastar.gr, αστυνομικοί της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν λίγη ώρα μετά επί της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Λεπούρων (πλησίον Ερέτριας), να κινείται ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με επιβαίνοντες τον 36χρονο και τον 26χρονο.

Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας το ανωτέρω όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δύο δράστες συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κοσμήματα και ρολόγια, καθώς και μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν νωρίτερα αφαιρέσει από την οικία των παθόντων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, προκειμένου να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Γίνεται μνεία ότι ο 36χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2014, από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των συνεργών των συλληφθέντων και να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή της εγκληματικής ομάδας στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.