ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: 58χρονη είχε κάνει την απάτη... επάγγελμα!

Ηράκλειο: 58χρονη είχε κάνει την απάτη... επάγγελμα!

Σαράντα τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας εξιχνιάσθηκαν στο πλαίσιο πολύμηνης εμπεριστατωμένης έρευνας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 58χρονης που υποδυόταν διάφορες επαγγελματικές ιδιότητες, αποσπώντας χρηματικά ποσά.

Η 58χρονη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το χρονικό διάστημα από το 2015 έως και τον Φεβρουάριο του 2016 ενεπλάκη σε 43 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε Κρήτη, Πειραιά, Σαλαμίνα και διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά της το χρηματικό ποσό των 11.920 ευρώ και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, η 58χρονη εμφανιζόταν στα θύματά της με διάφορες ιδιότητες, για τη διεκπεραίωση υποθέσεων, οι οποίες αφορούσαν σε εύρεση εργασίας, συνταξιοδοτικά θέματα, νομιμοποίηση αλλοδαπών, διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σε Δημόσιες Υπηρεσίες κ.λ.π., αποσπώντας διαφορετικά κάθε φορά χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της σε περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων (αποδείξεις, συμβόλαια, λογαριασμοί και άλλα), ιδιόχειρες σημειώσεις, 2 κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 58χρονης, η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις