ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διαφθορά στο Δημόσιο: Τον συνέλαβαν με το φακελάκι ανά χείρας

Διαφθορά στο Δημόσιο: Τον συνέλαβαν με το φακελάκι ανά χείρας

Μία ακόμη υπόθεση διαφθοράς στο δημόσιο αποκάλυψαν οι "αδιάφθοροι" της ΕΛ.ΑΣ. Υπάλληλος της γενικής γραμματείας εσόδων συνελήφθη μετά από καταγγελία συναδέλφου του, ότι πήρε "φακελάκι" με 3.000 ευρώ από ιδιοκτήτη χρωματοπωλείου για να μην του βεβαιώσει φορολογική παράβαση.

Όλα άρχισαν χθες, όταν τρεις υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών πήγαν για να κάνουν έλεγχο σε κατάστημα με χρώματα στη Νέα Σμύρνη. Ο ένας από τους υπαλλήλους, κανόνισε με τον λογιστή του ιδιοκτήτη του χρωματοπωλείου να πάρει 3.000 ευρώ σε έναν κλειστό φάκελο για να κάνει στα "στραβά μάτια" στον έλεγχο.

Ο ένας από τους συναδέλφους όμως του 50χρονου επίορκου υπαλλήλου είδε τη συνδιαλλαγή και ειδοποίησε τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 50χρονο υπάλληλο του υπουργείου οικονομικών με το "φακελάκι" στα χέρια καθώς και τον λογιστή, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του χρωματοπωλείου με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε δωροδοκία.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου αντίστοιχα.

Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Δημοσιών Εσόδων

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή κρούσμα διαφθοράς στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής από υπάλληλο που μεταφέρθηκε πρόσφατα σε αυτή από το ΣΔΟΕ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δηλώνει ότι κανένα κρούσμα διαφθοράς δεν είναι ανεκτό.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι θα ενεργεί πάντοτε άμεσα, παρέχοντας κάθε σχετική πληροφορία και βοηθώντας τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτών των κρουσμάτων, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση, όπου ο προϊστάμενος της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Σταύρος Θωμαδάκης, ενημέρωσε άμεσα την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις