ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους τάζοντάς τους επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους τάζοντάς τους επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ

Ιερό και όσιο δεν είχαν δύο απατεώνες που εξαπατούσανανυποψίαστους ηλικιωμένους και τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στη προσαγωγή ενός 24χρονου κι ενός 38χρονου προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, την ώρα που προσέγγιζαν έναν ηλικιωμένο άνδρα για να τον μεταφέρουν στο σπίτι του, προσποιούμενοι ότι είναι φίλοι του γιού του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τον περασμένο Ιούλιο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ εντόπιζαν ανυποψίαστους υπερήλικες.

Χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία την τροποποίηση των ρολογιών μέτρησης, με άμεσο αποτέλεσμα την επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού, αποσπούσαν την προσοχή τους και άλλο μέλος της σπείρας έμπαινε στο σπίτι και αφαιρούσε κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και μία συσκευή μέτρησης ηλεκτρικού ρεύματος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 18 περιπτώσεις, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται. Παράλληλα αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις