ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συλλήψεις αλλοδαπών που είχαν στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα

Συλλήψεις αλλοδαπών που είχαν στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα

Καλά κρατεί το εμπόριο πλαστών εγγράφων προς πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβισμένοι στα νησιά του βορείου Αιγίου προσπαθούν να μετακινηθούν προς τον Πειραιά ελπίζοντας ση συνέχεια να περάσουν στην Ευρώπη.

Χθες συνελήφθησαν στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τέσσερις άτομα, υπήκοοι (ένας Γουινέας, ένας Ακτή Ελεφαντοστού και δύο Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό). Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δήλωσαν ψευδή στοιχεία και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία άνηκαν σε άλλα πρόσωπα.

Χθες το απόγευμα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν. Κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, ο μετανάστης επέδειξε διαβατήριο ινδικών Αρχών, το οποίο άνηκε σε άλλο άτομο.

Δυο άτομα, ένας 52χρονος Σύριος και ένας 29χρονος Πακιστανός συνελήφθησαν από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, βρέθηκε στην κατοχή του πρώτου, ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού. Ο δεύτερος συνελήφθη κατά την επιβίβαση του στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά γιατί κατείχε πλαστή ταυτότητα.

Επίσης χθες το πρωί, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση κλοπής σε βάρος 16χρονου υπηκόου Πακιστάν. Σύμφωνα με την καταγγελία, τέσσερις άνδρες, αγνώστων στοιχείων, αφαίρεσαν από την κατοχή του 16χρονου το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε το κινητό του τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό, καθώς και προσωπικά του έγγραφα.

Στο λιμάνι της Χίου, συνέβη περιστατικό έντονου διαπληκτισμού προσφύγων έξω από το κατάστημα της αίθουσας επιβατών του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Από το διαπληκτισμό τραυματίσθηκε Αιγύπτιος μετανάστης 26 ετών που διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια. Από στελέχη του Λιμεναρχείου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου απ’ όπου εξήλθε αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τέλος, από το Αστυνομικό Τμήμα Σάμου, διενεργείται προανάκριση για τον τραυματισμό τεσσάρων μεταναστών υπηκόων Ιράκ, ηλικίας 39, 32, 8 και 2 ετών, στο χοτ σποτ στο Βαθύ της Σάμου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, χθες το βράδυ, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί τραυματίστηκαν από ανάφλεξη φιάλης υγραερίου. Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Σάμου, όπου νοσηλεύονται.

Σχετικές ειδήσεις