ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρόμος με «δράκο» στο Μετρό - Επιτέθηκε σε γυναίκα μέρα μεσημέρι!

Τρόμος με «δράκο» στο Μετρό - Επιτέθηκε σε γυναίκα μέρα μεσημέρι!

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες της δράσης ενός 27χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος έστηνε καρτέρι ακόμη και τα μεσημέρια έξω από το σταθμό του Μετρό στο Πανεπιστήμιο, με σκοπό να βιάσειανυποψίαστες γυναίκες που τύχαινε να περνούν από εκεί.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΟΥ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», το τελευταίο θύμα του άστεγου με το ψυχρό βλέμμα και τη μεγάλη μυϊκή δύναμη, ήταν μια κοπέλα, η οποία κατήγγειλε την απόπειρα βιασμού της τον Νοέμβριο του 2015, με την κατάθεσή της να διαβάζεται στο δικαστήριο, όπου δικάστηκε ο δράστης της επίθεσης.

Όπως περιέγραψε η γυναίκα στο δικαστήριο, «ο άνδρας βρισκόταν στην έξοδο που οδηγεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Στεκόταν μπροστά μου και δεν μου επέτρεπε να προχωρήσω. Με κοίταξε περίεργα, προσπάθησα να τον αποφύγω. Δεν με άφησε. Σε όλη τη διάρκεια μου ασκούσε έντονη σωματική βία. Με πίεζε στα γεννητικά όργανα. Με έριξε στο πεζοδρόμιο και με τράβηξε από την κουκούλα».

Το θύμα, ευτυχώς, άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Τότε ένας ηλικιωμένος άνδρας, περίπου 70 ετών, έσπευσε στο σημείο και εκείνη βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει.

Τελικώς, η κοπέλα βρήκε μια διμοιρία των ΜΑΤ και ζήτησε βοήθεια. Ευτυχώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη που οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Μας προσέγγισε σε κατάσταση σοκ και μας περιέγραψε τι συνέβη με τον κατηγορούμενο», δήλωσε στο δικαστήριο ένας από τους αστυνομικούς που κατέθεσε ως μάρτυρας. Και πρόσθεσε: «Μεταβήκαμε με την παθούσα στο σημείο, γιατί πίστευε ότι θα βρίσκεται ακόμα εκεί. Πράγματι, όταν φτάσαμε, εκείνος βρισκόταν ακόμη στο σημείο αμέριμνος. Όταν μας είδε, τράπηκε σε φυγή. Τελικά τον ακινητοποιήσαμε με τη βοήθεια συναδέλφων λίγο πιο κάτω. Μας είπε ότι είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα».

Ο 27χρονος Αιγύπτιος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι το προηγούμενο βράδυ «είχε κάνει δύο ενέσεις, γιατί ήταν άστεγος και κοιμόταν στο δρόμο και δεν ήξερε τι να κάνει». Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη και παρακάλεσε να μην σταλεί εκ νέου στη φυλακή, αφού στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για ληστεία, αντίσταση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς και εν τέλει τον καταδίκασε σε κάθειρξη έξι ετών για απόπειρα βιασμού.

Σχετικές ειδήσεις