ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στα χέρια της Αστυνομίας μέλος της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ»

Στα χέρια της Αστυνομίας μέλος της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ»

Ένας 32χρονος φυγάς από την Αλβανία συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 35 χρόνια κάθειρξης.

Ο 32χρονος ονομάζεται Αrapaj Ervis και φέρεται να είναι μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε κλοπές και ληστείες, καθώς και για οπλοφορία.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, διότι κατά τη σύλληψη του επέδειξε πλαστό δελτίο άδειας ικανότητας οδήγησης και διαπιστώθηκε ότι στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων.

Ο Αλβανός φυγάς συνελήφθη στα Καλύβια και οδηγήθηκε σήμερα (10/10) στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο κατηγορούμενος μαζί με άγνωστους συνεργούς είχε συστήσει, από τις αρχές του 2012, εγκληματική οργάνωση με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και της περιφέρειας.

Τα μέλη της ομάδας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, οπλισμένα με βαρύ οπλισμό και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των ληστειών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές, είτε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους.

Η εγκληματική ομάδα δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί τα όπλα της, είτε για εκφοβισμό, είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση σε όποιον προσπαθούσε να τους εμποδίσει και κυρίως κατά αστυνομικών για να διαφύγουν σε όσες περιπτώσεις καταδιώχθηκαν και εγκλωβίσθηκαν.

Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας.

Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Όπως εξακριβώθηκε, η σπείρα έχει διαπράξει συνολικά:

  • Τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών
  • Μία απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας
  • Τρεις διαρρήξεις οικιών
  • Δέκα ληστείες σε καταστήματα
  • Έξι κλοπές αυτοκινήτων
  • Μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο.
  • Μία ληστεία σε ιδιώτη

Σχετικές ειδήσεις