ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατική επίθεση Γαλλική Πρεσβεία: Το μυστικό που κρύβουν οι κάμερες ασφαλείας

Τρομοκρατική επίθεση Γαλλική Πρεσβεία: Το μυστικό που κρύβουν οι κάμερες ασφαλείας

Ειδήσεις -Τρομοκρατική επίθεση: Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/11/2016) όταν δύο άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία, στη Λ. Βασ. Σοφίας 7, στο κέντρο της Αθήνας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο.

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όταν δύο άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού πέταξαν χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη. Από την έκρηξη τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, ο αστυνομικός που φρουρούσε το κτήριο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφθασαν στο σημείο απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην Ακαδημίας από το ύψος της οδού Κανάρη.

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή θα δείξουν πολλά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλες τις κάμερες για να εντοπίσουν όχι μόνο τους δράστες της επίθεσης που πέταξαν τη χειροβομβίδα, αλλά και όσους ήταν ομάδα υποστήριξης κοντά στο σημείο.

Θυμίζουμε ότι επίθεση με χειροβομβίδα έχει κάνει η Σέχτα Επαναστατών το Φεβρουάριο του 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Ήταν τότε η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης και η χειροβομβίδα δεν είχε σκάσει.

Χειροβομβίδες έχει χρησιμοποιήσει και ο Επαναστατικός Αγώνας και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη το 2007 στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού και η δεύτερη το 2009 στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής.

Η περιοχή είναι από τις καλύτερα φυλασσόμενες σε όλη την Πρωτεύουσα, αφού βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουλή και δίπλα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία, προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, η οποία εξετάζεται αν ανήκει στους δράστες της επίθεσης που σκόρπισαν τον τρόμο.

Δείτε εδώ φωτογραφίες της μηχανής που βρέθηκε στα Εξάρχεια

Δείτε εδώ το χρονικό της επίθεσης

Δείτε βίντεο από το σημείο