ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατική επίθεση Γαλλική Πρεσβεία - Έτσι «χτύπησαν» οι τρομοκράτες στην «καρδιά» της Αθήνας

Τρομοκρατική επίθεση Γαλλική Πρεσβεία - Έτσι «χτύπησαν» οι τρομοκράτες στην «καρδιά» της Αθήνας

Τρομοκρατική επίθεση: Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/11/2016) όταν δύο άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία, στη Λ. Βασ. Σοφίας 7, στο κέντρο της Αθήνας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο.

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όταν δύο άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού πέταξαν χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη. Από την έκρηξη τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, ο αστυνομικός που φρουρούσε το κτήριο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφθασαν στο σημείο απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην Ακαδημίας από το ύψος της οδού Κανάρη.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία, προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, η οποία εξετάζεται αν ανήκει στους δράστες της επίθεσης που σκόρπισαν τον τρόμο.

Δείτε εδώ το χρονικό της επίθεσης