ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ληστεία «Υφαντής»: Τι λέει στο Newsbomb.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. – Ποια τα νέα στοιχεία

Ληστεία «Υφαντής»: Τι λέει στο Newsbomb.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. – Ποια τα νέα στοιχεία

Πενήντα χιλιάδες ευρώ η λεία των ληστών - Σεσημασμένοι πιθανότατα οι δράστες - Πώς «γάζωσαν» τους αστυνομικούς με τα καλάσνικοφ

«Οι δύο τουλάχιστον από τους τέσσερις ληστές - από τα μέχρι τώρα στοιχεία - φαίνεται ότι είναι πιθανότατα αλλοδαποί. Ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εννιάρι πιστόλι και αφαίρεσαν 50.000 ευρώ από το λογιστήριο της εταιρείας. Χρησιμοποίησαν τρία οχήματα διαφυγής, αφού τα δύο πρώτα τα έκαψαν στην Κηφισιά και στον Ασπρόπυργο και διέφυγαν με το τρίτο.

Από τη σήμανση θα μάθουμε εάν ήταν κλεμμένα που είναι και το πιθανότερο, από ποιες περιοχές τα αφαίρεσαν και πότε. Τις έρευνες έχει αναλάβει η ασφάλεια Αττικής, αλλά ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική, όπως άλλωστε γίνεται για κάθε σοβαρή υπόθεση. Πιστεύουμε ότι οι δράστες είναι σεσημασμένοι και γι' αυτό πυρπόλησαν τα δύο οχήματα διαφυγής, έτσι ώστε να μην τους ταυτοποιήσουμε μέσω αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού».

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr για τους δράστες της κινηματογραφικής ληστείας το μεσημέρι της Τετάρτης (14/12/2016) στα γραφεία γνωστής εταιρείας αλλαντικών «Υφαντής» στην Κηφισιά.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία «δείχνουν» ότι την αιματηρή ληστεία διέπραξαν ποινικοί, οι οποίοι όμως είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την εισβολή στα γραφεία της επιχείρησης, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στο ταβάνι του λογιστηρίου και στη συνέχεια να τραυματίσουν στα πόδια τον γιο και τον αδελφό του ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Όπως είπαν στους ανωτέρους τους οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωξαν, ο ένας από τους ενόπλους βγήκε από το όχημα διαφυγής, γονάτισε και αφού στόχευσε, τους «γάζωσε» με το καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει και εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της εταιρείας, όπου έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των κουκουλοφόρων ληστών, ενώ θα γίνει εξονυχιστική έρευνα για τυχόν αποτυπώματα και DNA σε όλους τους χώρους που κινήθηκαν οι αδίστακτοι ληστές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ «ΥΦΑΝΤΗ»

Σχετικές ειδήσεις