ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Μάνα, κόρη και ανιψιά έκρυβαν στο σπίτι τους… 20 κιλά ηρωίνης

Θεσσαλονίκη: Μάνα, κόρη και ανιψιά έκρυβαν στο σπίτι τους… 20 κιλά ηρωίνης

«Επιχείρηση» εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών φαίνεται ότι είχε «στήσει» οικογένεια Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των φερόμενων ως εμπόρων και συνέλαβε μία 48χρονη, την 24χρονη κόρη της και την 37χρονη ανιψιά της, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν σχεδόν 20 κιλά ηρωίνης, ποσότητα η οποία κατασχέθηκε μέσα σε σπίτι στο Κορδελιό, το οποίο είχε μετατραπεί σε κρύπτη ναρκωτικών, διαθέτοντας -μάλιστα- υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης με κάμερες.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι είχε από καιρό πληροφορίες για τη δράση της «οικογενειακής επιχείρησης» και χθες, Πέμπτη (02/02/2017) έγινε έφοδος στο σπίτι - «φρούριο». Κατά την αστυνομική έρευνα κατασχέθηκαν 39 δέματα με συνολικά 19 κιλά και 754 γραμμάρια ηρωίνης που προορίζονταν να διοχετευτούν σε πιάτσες του «λευκού θανάτου» της Θεσσαλονίκης.

Μάνα και κόρη κατηγορούνται ότι είχαν «πρωταγωνιστικό» ρόλο, καθώς από την Αστυνομία εκτιμάται ότι είχαν αναλάβει την παραλαβή, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση της ηρωίνης, χρησιμοποιώντας το σπίτι της 37χρονης ως «καβάτζα». Είναι χαρακτηριστικό η οικία διέθετε υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που κατέγραφε εξωτερικά και περιμετρικά κάθε κίνηση, έτσι ώστε να αποφευχθεί επικείμενος αστυνομικός έλεγχος.

Εκτός από την ηρωίνη, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 7.215 ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι συνδέεται με το εμπόριο ναρκωτικών, έξι κινητά τηλέφωνα, υπολογιστής-tablet, τρία βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων και πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας. Οι συλληφθείσες οδηγούνται στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται πιθανή εμπλοκή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.