ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΣΟΚ! Συνελήφθη ο νούμερο 1 απατεώνας - «μαϊμού» δικαστικός που δήλωνε... σύμβουλος του Μαξίμου

ΣΟΚ! Συνελήφθη ο νούμερο 1 απατεώνας - «μαϊμού» δικαστικός που δήλωνε... σύμβουλος του Μαξίμου

Η περίπτωσή του 51χρονου απατεώνα με το ψευδώνυμο «Τζίνα», είναι μοναδική - Εμπλέκεται σε τουλάχιστον 42 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών -Προσποιούνταν το «δεξί χέρι» της Βασιλικής Θάνου και ξάφριζε ανυποψίαστους πολίτες - Το τελευταίο του κόλπο οδήγησε στη σύλληψή του, αφού έγινε αντιληπτός από την διοικήτρια του Τζάνειου Νοσοκομείου- Είχε καταδικαστεί και πήρε άδεια πριν... εξαφανιστεί

ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΤΟ «ΔΕΞΙ» ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΘΑΝΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΡΙΖΕ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ

«Είμαι ο τέως Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Κ......., και νυν γραμματέας της συμβούλου της Νομικής Υπηρεσίας στη Γραμματεία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κ. Βασιλικής Θάνου. Πρέπει να βρεθούν χορηγοί από τον επιχειρηματικό και εκκλησιαστικό χώρο για την απαραίτητη νοσηλεία μιας γυναίκας, με όγκο στο κεφάλι, σε νοσοκομείο των ΗΠΑ. Είναι ανάγκη να την βοηθήσουμε. Θα επικοινωνήσω ξανά μαζί σας» είπε ο 51χρονος δραπέτης απατεώνας με τα «χίλια πρόσωπα», στην διοικήτρια του Τζάνειου Νοσοκομείου, κ. Μαρία Αρβανίτη, προκειμένου να μεσολαβήσει για τον «φιλανθρωπικό σκοπό» του.

Από αυτό το περιστατικό ξεκίνησαν όλα, αφού η διοικήτρια του νοσοκομείου δεν... τσίμπησε και αμέσως απευθύνθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού και στη συνέχεια στη Γενική Ασφάλεια.

Πήρε τηλέφωνο στο αρμόδιο γραφείο στο Μαξίμου, για να ακούσει έκπληκτη την υπάλληλο να τις λέει πως: «δεν έχουμε στο γραφείο άνθρωπο με το επώνυμο «Κα...ος» πόσο μάλλον «δεξί χέρι» της κυρίας Θάνου».

Όπως ήταν φυσικό άμεσα ενημερώθηκε το Οργανωμένο Έγκλημα της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα την παρακολούθηση και τελικά την σύλληψη του «Πρύτανη» της απατεωνιάς και μάλιστα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου δήθεν είχε μπει για νοσηλεία.

Δίπλα του στις βρώμικες δουλειές του, είχε και μια 54χρονη γυναίκα...

Η δράση του 51χρονου απατεώνα και της 54χρονης συνεργού του, ήταν πλούσια.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, 51χρονος άνδρας και 54χρονη γυναίκα, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων), οργανισμών, εταιρειών, σωματείων κλπ.
Οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν πλήθος τηλεφωνικών απατών, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Εξιχνιάσθηκαν σαράντα δύο (42) περιπτώσεις απάτης (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων), οργανισμών εταιρειών, σωματείων κλπ».

Είχε εξαπατήσει πολύ κόσμο

Η «Τζίνα», όπως ήταν το παρατσούκλι του στους αστυνομικούς κύκλους, την τελευταία 15ετία, εμφανιζόμενος ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός, ακόμη και μέσα από την φυλακή, έχει εξαπατήσει δεκάδες πολίτες αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δύο δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων) δημοσίων οργανισμών, εταιρειών, σωματείων και λοιπών προσώπων, πείθοντας τους να καταβάλουν σημαντικά χρηματικά ποσά, ισχυριζόμενοι ψευδώς, ο άνδρας ότι είναι ανώτατος δικαστικός λειτουργός ή πρόσωπο με "προσβάσεις" και "γνωριμίες" και η γυναίκα "ασθενής" που χρήζει άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης.

Σημειώνεται ότι ο 51χρονος έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη για παρόμοια αδικήματα και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών, την οποία εξέτιε σε Κατάστημα Κράτησης, από το οποίο είχε λάβει οκταήμερη άδεια την οποία παραβίασε την 14-2-2017 και έκτοτε αναζητείτο ως δραπέτης.

Οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν πλήθος τηλεφωνικών απατών, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Εξιχνιάσθηκαν σαράντα δύο (42) περιπτώσεις απάτης (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων), οργανισμών εταιρειών, σωματείων κλπ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις