Έτσι θωρακίζεται η Αθήνα από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση

Έτσι θωρακίζεται η Αθήνα από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση

Σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο για τη θωράκιση της πρωτεύουσας από το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης με αυτοκίνητο.

Σε συζητήσεις με τον Δήμο της Αθήνας για την τοποθέτηση σταθερών ή βυθιζόμενων εμποδίων (κολονάκια) στους δρόμους περιμετρικά του ιστορικού κέντρου, βρίσκονται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Επισήμως, αναφέρει το δημοσίευμα, το θέμα αφορά τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης στα πεζοδρομημένα στενά του εμπορικού τριγώνου. Αξιωματούχοι που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο, αποκαλύπτουν στην εφημερίδα ότι σκοπός του σχεδίου είναι η αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης με αυτοκίνητο, όπως αυτές στη Νίκαια, στο Λονδίνο και πιο πρόσφατα στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι πρόσφατες επαφές και συναντήσεις μεταξύ Αστυνομίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνονται στο πλαίσιο ενός νέου επικαιροποιημένου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου της Αθήνας. Υπεγράφη στα τέλη Ιουνίου και οι λεπτομέρειές του πρόκειται να ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Προβλέπει δημιουργία περισσοτέρων μεικτών κλιμακίων αστυνόμευσης και ελέγχων με τη συμμετοχή αστυνομικών και υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως ήδη συμβαίνει στον πεζόδρομο της οδού Ερμού για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Επιπλέον, προωθείται η έναρξη λειτουργίας εντός του ιστορικού κέντρου ενός αστυνομικού σταθμού που θα επανδρωθεί από ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας.