ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Καρέ - καρέ το «ραντεβού» θανάτου με τους δολοφόνους του

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Καρέ - καρέ το «ραντεβού» θανάτου με τους δολοφόνους του

Όλο και περισσότερες πληροφορίες για την στυγερή δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έρχονται στο φως της δημοσιότητας - «Κλειδί» για την διαλεύκανση της υπόθεση η μαρτυρία του στενού του συνεργάτη που ήταν παρόν (σε διπλανό γραφείο) την ώρα των πυροβολισμών -Προκαθορισμένο το «ραντεβού» θανάτου του δικηγόρου με τους εκτελεστές του – Μπήκαν σαν κύριοι χτυπώντας το κουδούνι και έφυγαν τρέχοντας με κουκούλες μετά την στυγερή δολοφονία.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση στους αστυνομικούς ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Πέμπτης (12/10) τηλεφώνησε στην άμεση δράση σε κατάσταση πανικού για να πει ότι πυροβόλησαν τον γνωστό δικηγόρο.

Όπως είπε, ο ίδιος μαζί με τον εκλιπόντα δικηγόρο άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους οι οποίοι χτύπησαν το κουδούνι της εξώπορτας καθώς είχαν προκαθορισμένο ραντεβού και ήδη τους περίμεναν.

Στη συνέχεια οι τέσσερις τους κατευθύνθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δικηγορικού γραφείου στην οδό Ασκληπιού 154, ώστε να συζητήσουν για την υποτιθέμενη «υπόθεση» τους με τον γνωστό δικηγόρο. Αμέσως όταν εισήλθαν ζήτησαν από τον συνεργάτη του να αποχωρήσει από την αίθουσα κάτι που ο ίδιος έκανε και λίγο αργότερα άκουσε τους πυροβολισμούς.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο συνεργάτης του δικηγόρου οι δυο δολοφόνοι μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχτηκε από τους δολοφόνους του δυο σφαίρες, μια στην κοιλιακή χώρα και μια στο κεφάλι.

Σαρώνουν τις κάμερες για στοιχεία

Αγώνας δρόμου της Ελληνικής Αστυνομίας για την συλλογή στοιχείων, προκειμένου να ακολουθήσουν τα βήματα των δολοφόνων και να τους πιάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεταις

Οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο έχουν ήδη μπει στο «μικροσκόπιο» προκειμένου οι αστυνομικοί να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών οι οποίο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση εξαφανίστηκαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Το ιστορικό της στυγερής δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και γιος πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ασκληπιού λίγα λεπτά μετά τις επτά.

Οι αστυνομικοί ανοίγοντας την πόρτα του γραφείου, αμέσως μετά το τηλεφώνημα του συνεργάτη του, βρέθηκαν μπροστά στο πτώμα του άτυχου άνδρα που έφερε δύο τραύματα από όπλο στην κοιλιακή χώρα.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το γνωστό δικηγορικό γραφείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που πραγματοποίεισαν έρευνες για να εντοπίσει του δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του δικηγόρου.

Μέχρι στιγμής, η δολοφονία του δικηγόρου αντιμετωπίζεται ως υπόθεση του Ποινικού Δικαίου και δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τα στοιχεία του καθώς και η αιτία της δολοφονίας δεν έχουν μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Συγκλονιστική μαρτυρία - «Βοήθεια μας σκοτώνουν»

Κατάθεση που συγκλονίζει έδωσε ένα πρόσωπο στους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Πέμπτης (12/10/2017) στο δικηγορικό του γραφείο.

Ο συνεργάτης του γνωστού δικηγόρου, μιλώντας στους αστυνομικούς ανέφερε πως άκουσε του δράστες να μιλούν «σπαστά» ελληνικά.

Παράλληλα ένα άλλο πρόσωπο που την ώρα της δολοφονικής επίθεσης βρισκόταν στον ίδιο όροφο κατέθεσε πως άκουσε φωνές και συγκεκριμένα της φράση «Βοήθεια, μας σκοτώνουν».

Το τελευταίο μήνυμα του δικηγόρου στο facebook πριν τον δολοφονήσουν

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκτελέστηκε εν ψυχρώ το βράδυ της Πέμπτης (12.10.2017) στο δικηγορικό του γραφείου στα Εξάρχεια.

Η τραγική ειρωνεία που συγκλονίζει:

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκτελέστηκε εν ψυχρώ εφτά μέρες μετά από τα γενέθλιά του. Τίποτα δεν προμήνυε ότι ήταν τα τελευταία του γενέθλια. Μάλιστα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε ευχαριστήσει για τις διαδικτυακές ευχές που του είχαν δώσει μέσα από την σελίδα του στο Facebook.

Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του γνωστού δικηγόρου

Σε κατάσταση «σοκ» βρίσκεται η οικογένειά, φίλοι και συνάδελφοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Από την πρώτη στιγμή ο 23χρονος γιος και ο αδελφός του θύματος, βρίσκονται ήδη στο σημείο και δεν μπορούν να συνέλθουν από την στυγερή δολοφονία του δικού τους ανθρώπου.

Δείτε τις φωογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος στην Gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ από τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Συγκλονιστική μαρτυρία - «Βοήθεια μας σκοτώνουν» (vid)

Μαφιόζικη εκτέλεση - Έτσι σκότωσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Ποιες υποθέσεις είχε χειριστεί ο δικηγόρος που εκτελέστηκε στα Εξάρχεια

Σοκ στο νομικό κόσμο με την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Ο γνωστός ποινικολόγος και γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου, είχε χειριστεί σοβαρές υποθέσεις - Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης (12/10/2017) όταν άνδρες της Αστυνομίας κλήθηκαν να σπεύσουν σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις και είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στο παρελθόν είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών, αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power.

Είχε όμως και πλούσια συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Μαζί με τον Μάκη Βορίδη είχε εκπροσωπήσει και εκδότες εφημερίδων σε αστικές υποθέσεις.

Ο 52χρονος ήταν παντρεμένος με δυο παιδιά και ήταν γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.

Σχετικές ειδήσεις