ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πειραιάς: Πούλαγαν μέσω ίντερνετ σκευάσματα κάνναβης (pics)

Πειραιάς: Πούλαγαν μέσω ίντερνετ σκευάσματα κάνναβης (pics)

Δύο συλλήψεις στο λιμάνι του Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και επικίνδυνων σκευασμάτων

Για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και επικίνδυνων σκευασμάτων για τη δημόσια υγεία, συνελήφθησαν μία 34χρονη και ένας 38χρονος στο λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα στο διαδίκτυο, από προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ιστοσελίδας μέσω της οποίας εταιρεία με ψευδή διεύθυνση και νόμιμο εκπρόσωπο, πωλούσε σε τρίτους, μέσω ταχυμεταφορικών εταιρειών, προϊόντα κάνναβης και παράγωγα αυτής.

Τα εν λόγω είδη παρουσιάζονταν ως νομότυπα προϊόντα κλωστικής ή φαρμακευτικής κάνναβης, που προορίζονταν για καπνική χρήση, ή ως εισπνεόμενα, ή ως φαγώσιμα είδη, ή ως φαρμακευτικά σκευάσματα, χωρίς καμία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους αντίστοιχα για το κάθε είδος.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση, πρωινές ώρες της Τετάρτης (21/11), στο λιμάνι του Πειραιά, με στέλεχος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, που εμφανίστηκε ως πελάτης, συνελήφθη η 34χρονη, από μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του λιμενικού. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: είκοσι τεμάχια με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, καθαρού βάρους 40 γρ., 7 τεμάχια επεξεργασμένης κάνναβης, καθαρού βάρους 7 γρ., 3 τεμάχια πάστα κατεργασμένης κάνναβης, καθαρού βάρους 3 γρ. κ.ά.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού συνέλαβαν στην καμπίνα δεξαμενόπλοιου έναν 38χρονο, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε κουτί με σκευάσματα κάνναβης 49,6 γρ..

Σε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα, που ακολούθησε, στην περιοχή της Σαλαμίνας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν πλαστικές συσκευασίες με 643,5 γρ. με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, δύο τεμάχια περιέχοντα «τρίμμα» ακατέργαστης κάνναβης 68 γρ., ένα τεμάχιο με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης 23,3 γρ., 25 τεμάχια κατεργασμένης κάνναβης 25 γρ., 23 τεμάχια πάστα κατεργασμένης κάνναβης 23 γρ., φιαλίδια περιέχοντα έλαιο κάνναβης κ.ά. Οι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου