ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. με τις ψευδείς γνωματεύσεις κατά πατεράδων

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. με τις ψευδείς γνωματεύσεις κατά πατεράδων

Έπειτα από τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών -με καθυστέρηση ετών, κρίνοντας από τη βαρύτητα, το εύρος και τις φριχτές συνέπειες αυτής της υπόθεσης που ξεκινά αρκετά χρόνια πριν- σχετικά με τις ψευδείς γνωματεύσεις ψυχολόγου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά πατεράδων και με τη σταθερή συκοφαντική (όπως αποφαίνονται τα δικαστήρια) πρακτική της κατηγορίας περί "ασέλγειας" ή "σεξουαλικής καποίησης" στα ίδια τους τα παιδιά.

Πρόκειται για μεγάλο αριθμό υποθέσεων με το ίδιο μοτίβο. Η πρώην σύζυγος κατηγορεί τον πατέρα των παιδιών για το επαχθέστερο, ίσως, των εγκλημάτων και η ψυχολόγος εκδίδει "κατά παραγγελία" γνωματεύσεις που να το πιστοποιούν. Συχνά μάλιστα, όπως καταγγέλουν οι πατεράδες και διερευνούν οι Αρχές, αυτό γίνεται και με την "εμφύτευση" φριχτών παραστάσεων στο αθώο μυαλό των παιδιών, με τη μέθοδο της επανάληψης και της υποβολής.

Εκτός από το προφανές οικογενειακό δράμα που συντελείται και την κατηγορία ενός αθώου -βάσει αμετάκλητων αποφάσεων- πατέρα με ότι αυτό συνεπάγεται, το τραγικό είναι οι συνέπειες που έχει αυτή η νοσηρή κατάσταση στις παιδικές ψυχές, με τα ανήλικα να καλούνται να διαχειριστούν το "γεγονός" για το οποίο πασχίζουν να τα πείσουν, δηλαδή ότι ο πατέρας είναι ο κακοποιητής τους.

Αποτέλεσμα: Μια ανηλικότητα-κόλαση, με περιστατικά μανιοκατάθλιψης, μίσους, ακόμα και απόπειρες αυτοκτονίας.

Από το καλοκαίρι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., από το Εσωτερικών Υποθέσεων, και παράλληλα ξεχωριστή ΕΔΕ από την ανώτατη ηγεσία του υγειονομικού της αστυνομίας, για τα «έργα και ημέραι» του στέλεχους της. Από τότε, εξετάζονται ενδελεχώς μάρτυρες -είναι πολλοί- δικαστικές αποφάσεις και τα πραγματικά περιστατικά των καταγγελιών τους, ενώ και το Newsbomb.gr κλήθηκε να καταθέσει με βάση τα δημοσιεύματα τα οποία άνοιξαν και τον «ασκό του Αιόλου».

Σήμερα το Newsbomb.gr φέρνει στο φως ακόμη μια τέτοια περίπτωση, ενός πατέρα ο οποίος αθωώθηκε, ωστόσο είδε τη ζωή του να καταστρέφεται και τα παιδιά του μέσα στη δυστυχία και τις μανιοκαταθλιπτικές ασθένειες, να τον μισούν... Ο στόχος, δηλαδή, «επετεύχθη» - η γονική αποξένωση δια της επαίσχυντης συκοφαντίας, με τραγικές ωστόσο και μόνιμες συνέπειες για αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν τις αμαρτίες των γονιών τους.

Ο πατέρας, τα στοιχεία του οποίου όπως και όλα τα σχετικά έγγραφα και δικαστικές αποφάσεις βρίσκονται στη διάθεση του Newsbomb.gr, περιγράφει στις Αρχές τη νοσηρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα -πλήρως αποξενωμένα από αυτόν πια- τέκνα του και ζητεί, όπως και πολλοί ακόμα, την έγκαιρη και αποτελεσματική, αυτή τη φορά, παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των διωκτικών αρχών, προκειμένου να σταματήσει η εγκληματική, όπως λέει, δράση, της ψυχολόγου.

Στη σχετική απαλλακτική εισαγγελική διάταξη που αναφέρεται ειδικά στην ψυχολόγο υπογραμμίζεται: «Στους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι οποίοι μπορεί να επηρεάζουν την αξιοπιστία των αφηγήσεων των τέκνων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το σφοδρό συγκρουσιακό, διαζύγιο σε εξέλιξη, η συναισθηματική αποξένωση από το πατρικό περιβάλλον και την πατρική γραμμή και η παρέμβαση της ιδιώτη ψυχολόγου (…) καθώς και η συνάντηση αυτής με τα τέκνα μία μέρα πριν την συνάντηση με τον πραγματογνώμονα».

Ωστόσο η ίδια ψυχολόγος συνεχίζει το «έργο» της, δίνοντας νέες γνώματεύσεις και έχοντας ως «θεραπευόμενη» τη μητέρα, που δεν διστάζει να συκοφαντεί τον πρώην σύζυγο και πατέρα των παιδιών της με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο, αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι το αποτέλεσμα που έχουν όλα αυτά στα ανήλικα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, τα οποία επίσης τα έχει η ίδια ως «θεραπευόμενα».

Μανιοκατάθλιψη, αυτοκαταστροφικές τάσεις και σκέψεις αυτοκτονίας, είναι κάποιες από τις συνθήκες που διέγνωσαν ανεξάρτητοι ειδικοί και κατέθεσαν στο δικαστήριο.

Διαβάζουμε στη σχετική δικαστική απόφαση:

«Όλα τα ανωτέρω, οδήγησαν τελικά αμφότερα τα παιδιά σε πλήρη άρνηση για τον πατέρα τους και το οικογενειακό του περιβάλλον του. Το δυσκολότερο βέβαια σημείο της υπόθεσης αυτής είναι ότι στην παρούσα φάση. τα ανήλικα τέκνα των διαδίκων κυρίως από το Φθινόπωρο του 2022, έχουν σωματοποιήσει σε σημαντικό βαθμό πια την ψυχολογική πίεση και ψυχική κακοποίηση (και όχι σεξουαλική) που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και γι' αυτό εμφανίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία περιγράφονται ειδικότερα στις προσκομιζόμενες ιατρικές βεβαιώσεις.

Ιδιαίτερα, η Α., η οποία διανύει και τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας, φαίνεται επηρεασμένη από την κατάσταση αυτή σε καθοριστικό βαθμό, εμφανίζοντας σοβαρή κατάθλιψη (στο όριο ψυχιατρικής νοσηλείας), τάσεις αυτοκαταστροφής που εκδηλώνονται με εκτεταμένους τραυματισμούς στο σώμα της, πλήγμα στην αυτοεκτίμησή της. την αυτοπεποίθησή της, τις σχολικές της επιδόσεις, τις κοινωνικές της συναναστροφές. Αμφότερα τα τέκνα στη φάση αυτή και μετά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που παρουσιάζουν, καλύπτονται μεν θεραπευτικά (η δε Α. και φαρμακευτικά), πλην όμως αυτό δεν είναι αρκετό».

Η Πρόεδρος Πρωτοδικών κατέληξε κι αυτή στο ακόλουθο συμπέρασμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σε αυτό συνετέλεσε και η έμμεση εμπλοκή και συμμετοχή των παιδιών στη σφοδρή δικαστική διαμάχη των γονέων μέσω της «ψυχολογικής στήριξης» που τους παρείχε η ψυχολόγος (...), η οποία δεν είχε κυρίαρχο στόχο την ψυχολογική θωράκιση των παιδιών αλλά αποσκοπούσε να ισχυροποιηθούν οι θέσεις της μητέρας και να αποδομηθεί εντελώς ο ρόλος του πατέρα και της οικογένειάς του»...

Πώς συνέβη αυτό, κατά τον πατέρα;

«Η (…) με πρόσχημα την ψυχοθεραπεία, είχε μοναδικό στόχο την εμφύτευση ψευδών αναμνήσεων στα τέκνα μου δια της επαναλαμβανόμενης υποβολής περί δήθεν ασελγών πράξεων από εμένα και την μητέρα μου ώστε να μου αποκόψουν την επικοινωνια με τα παιδιά μου και να με αποξενώσουν από αυτά.

Με αυτήν την κατ εξακολούθηση κακουργηματική συμπεριφορά, επέφερε ισχυρότατο ψυχικό πόνο στα ανήλικα τέκνα μου, ο οποίος τους προκάλεσε σοβαρές βλάβες υγείας. Τα παιδια μου πριν εμπλακούν με την (…) ήταν δύο παιδιά φυσιολογικότατα και υγιέστατα. Τώρα η μεν κόρη μου Α. λαμβάνει ψυχοφάρμακα κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, ο δε γιος μου Α. βρίσκεται σε σύγχυση και κατάθλιψη και επιζητεί να πεθάνει ο πατέρας του, όπως αυτά πιστοποιούνται από ιατρικό έγγραφο που προσκόμισε η ίδια η πρώην σύζυγός μου.

Στο διάβημά του, ο πατέρας καταλήγει στο ίδιο… πόρισμα με πολλούς άλλους ακόμα:

«Τα παιδια μου είναι βαρύτατα κακοποιημένα από την αδίστακτη πάνω απ όλα ψυχολόγο (…) η οποία κατέχει την θέση του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Ζητώ την άμεση προφυλάκιση της ώστε με αυτο τον τρόπο να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει αλλά και να της στερήσει η δυνατότητα να διαπράξει και άλλα στο μέλλον. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές συνιστα εμμεση υπόθαλψη εγκληματία.

Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές καλώς επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία με τα σκυλάκια και τα γατάκια και κινητοποιούνται αμέσως. Το ίδιο θα έπρεπε να πράτουν και να συλλαμβάνουν τους εγκληματίες κατά ανηλίκων παιδιών όπως παραπανω αναπτύχθηκε».

Οι δύο παράλληλες διαδικασίες, στο Εσωτερικών Υποθέσεων και η ΕΔΕ στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., είναι σε πλήρη εξέλιξη...

Σχετικές ειδήσεις